Sharmin kände att hon ville göra något för en ensamstående mamma som kanske inte har ekonomin att exempelvis ta med sin barn till Gröna Lund.
1 av 2
Sharmin kände att hon ville göra något för en ensamstående mamma som kanske inte har ekonomin att exempelvis ta med sin barn till Gröna Lund. - Foto: Facebook/TT
Tanken är att bjuda familjen på en heldag på Gröna Lund.
2 av 2
Tanken är att bjuda familjen på en heldag på Gröna Lund. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Sharmin, 30, vill bjuda familj på nöjespark – av en väldigt fin anledning

Sharmin Sarhangi kände att hon ville ge tillbaka till någon som befann sig i samma sits som hon själv varit i flera år tidigare.


Sharmin Sarhangi, 30, fick idéen när hon insåg att hon hade lite pengar över. Hon ville dela med sig och ge något till någon som behövde det mer än hon själv.

Och tanken föll på att bjuda en familj till Gröna Lund, eftersom hon helst inte vill främja djurparksverksamhet.

– Jag kände att jag ville göra något för en ensamstående mamma, som kanske inte har det så lätt. Vad är det liksom jag avstår? En utekväll på krogen? Det är ingenting, berättar Sharmin för Nyheter24.

Sharmin växte själv upp i en familj med svag ekonomi, då hennes mamma var ensamstående med fem barn efter att ha kommit från Kurdistan till Sverige 1986.

– När jag var liten kunde vi inte vara på Gröna Lund. Vi kanske var där en gång på fem år, säger Sharmin.

Men i dag har Sharmin arbetat sig uppåt, likaså hennes syskon, och nu lever de alla liv där de inte saknar något.

Men Sharmin kommer aldrig glömma hur det var under uppväxten och det är därför hon skrev ett inlägg i en tjejgrupp på Facebook där hon berättade om sin ambition att bjuda en familj på Gröna Lund.

Och hon har redan fått fler svar än vad hon tänkt sig.

– Jag trodde det kanske skulle vara en eller två som hörde av sig, och då hade jag kunnat bjuda dem båda på Grönan, men det har blivit fler än så nu.

Bildkälla: Facebook

Vilket också gör att Sharmin tyvärr inte kan bjuda alla på Gröna Lund utan nu måste hon lotta i stället. Hon har pratat med dem som hört av sig via Facebook, men valet kommer ske slumpmässigt säger hon.

– Jag kommer inte lägga någon värdering i vilka jag lottar, så länge det är en ensamstående mamma. Några med sambo har hört av sig också, men tyvärr kan jag inte hjälpa dem denna gång.

Sharmin säger själv att hon är överraskad över uppmärksamheten som hennes upplägg fått. Men hon tycker också det är bra och viktigt att det skrivs om.

– Jag är egentligen en jätteblyg person, men jag tänker att om det här kan inspirera någon att göra något liknande så kan det vara värt det.

Och det har det faktiskt redan gjort. Sharmin berättar att hon fått meddelanden från flera personer som säger att de nu vill göra samma sak efter att ha sett hennes inlägg.

– En person hörde av sig och sa att hon hade bakat bullar och bjudit grannen bara för att hon kände att hon ville dela med sig, det är verkligen en bonus till att jag får göra en familj glad, avslutar Sharmin.

Tyckte du det här var fint? Då kanske du vill läsa om Isa som vågade ta sig tid att lyssna på en främling som behövde pengar till en bussbiljett, och det skulle förändra hennes liv.

/
/
fin
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att göra något sådant här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.