Sjuksköterskan hånades för sin hårfärg – hennes svar är briljant

Kassörskan i mataffären upprördes av Marys utseende och att hon dessutom jobbade inom vården. Marys episka svar på tal ger oss gåshud.


Med tanke på hur vanligt det är nu för tiden med både piercings, tatueringar och hår i regnbågens alla färger, så är det väl knappast någon som höjer på ögonbrynen längre.

Men det finns uppenbarligen vissa fördomar och förutfattade meningar som fortfarande sitter djupt rotade.

Det fick sjuksköterskan Mary Walls Penney från West Virginia, USA, uppleva nyligen när hon skulle handla lite mat på väg hem från jobbet.

Kassörskan i butiken noterade Marys namnskylt som fortfarande satt kvar på hennes kläder och frågade vad hon arbetade med på sjukhuset.


– Jag är sjuksköterska, svarade Mary.

– Det förvånar mig att dom låter dig jobba där så som du ser ut. Vad tycker dina patienter om ditt hår egentligen? frågar den oförskämda kassörskan en förvånad Mary, som inte direkt är någon grå liten mus.

Hennes hår är färgat som en sprakande regnbåge och hon är både piercad och tatuerad, som vilken ung tjej som helst.


Efter den hånfulla kommentaren vände hon sig kassörskan dessutom också mot en rar äldre dam i kön bakom Mary och frågade vad hon tyckte om Marys hår.

– Ta det inte personligt raring, men det är inte riktigt min grej, svarade damen försynt.


Därefter ska kassörskan ha fortsatt att ifrågasätta hur Marys arbetsgivare kunde tillåta att hon såg ut som hon gjorde. Tydligen hade kassörskan tidigare jobbat inom snabbmatskedjor och där var det förbud mot den typen av utsmyckningar.

Det ohyfsade och kränkande bemötandet fick Mary att skriva ett väldigt uppskattat inlägg på Facebook om hennes egen syn på saken.

Bildkälla

I inlägget skriver Mary att hon inte kan komma på en enda gång då färgen på hennes hår har hindrat henne från att rädda någon av hennes patienters liv.

Hennes tatueringar har inte heller hindrat någon från att vilja hålla hennes hand när de ligger i sjuksängen och gråter, livrädda över hur personlighetsförändrade de har blivit av sjukdomen Alzheimers.

Och inte en enda gång har hennes piercings hindrat henne från att höra patienternas berättelse om hur de minns svunna tider eller vilka deras sista önskningar i livet är.

Inte heller har hennes tungpiercing gjort att hon inte kan säga tröstande ord till en patient som just har fått vetskap om att hen är svårt sjuk, eller ge stöd till en familj i sorg.

Med ovanstående ord undrar Mary hur någon kan få för sig att hennes yttre – kombinerat med positiv inställning, empati och ett varmt leende – på något sätt gör henne olämplig för sitt jobb.

Marys djupt rörande och uppriktiga inlägg har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. På kort tid har hennes inlägg delats över 300 000 gånger och mottagits med ändlösa hyllningar för hennes värme och mod att stå upp för sig själv.

För visst kan vi väl alla vara överens om att världen skulle vara betydligt tråkigare att leva i utan lite färg i tillvaron?

I bildspelet här ovan kan du ta del av ett helt gäng härliga bilder på Marys fantastiskt härliga stil.

Bildkälla

När vi ändå är inne på regnbågar och glädjespridare. Här kar kan du läsa om fembarnsmamman Sannas briljanta hämnd mot nazistiska Nordfront. Missa inte heller att läsa om det som enligt forskning anses vara världens fulaste färg – och hur den faktiskt kan rädda liv.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst är Marys hår helt magiskt vackert?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.