Att förlora ett älskat husdjur innebär en oerhörd sorg för många.
Att förlora ett älskat husdjur innebär en oerhörd sorg för många. - Foto: TT BILD

Här hyllas hundratals saknade husdjur – rör oss alla till tårar

Det finns många sätt att bearbeta sorgen efter en saknad vän som har gått bort. Det här kan vara det finaste vi har sett på länge.


När en älskad fyrfota vän går över regnbågsbron är det många som har svårt att handskas med förlusten och sorgen. Att förlora ett husdjur är för de allra flesta som att förlora en nära vän eller familjemedlem.


I Maudslay State Park i Massachusetts, USA, har någon kommit på ett otroligt rörande sätt att hedra de husdjur som fattas oss.

Intill ett träd har en korg placerats fylld med stenar och tuschpennor. Där är det fritt fram att plocka en sten och skriva namnet på ditt saknade husdjur och sen placera stenen tillsammans med andra symboliska minnesstenar.


Minneslunden för husdjur har dekorerats med moln för att symbolisera himlen och även små gosedjur med änglavingar pryder parken.


Det fina initiativet har uppmärksammats i sociala medier och rört tusentals människor till tårar. Personer som har förlorat ett närstående husdjur ber invånare i området att lägga dit stenar åt dem i deras ställe.


Om du också har drabbats av den stora sorgen det innebär att förlora ett husdjur, så kommer den här bilden på en katts sista farväl till sin ägare att röra dig till tårar. Missa inte heller berättelsen om Wes som ordnade en begravning för masken William.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förlorat ett älskat husdjur?
Tack för din röst!