Det är flera som drabbats.
Det är flera som drabbats. - Foto: TT

Se upp! Ditt Facebook-konto kan tydligen raderas om du delar den här bilden

Flera personer har rapporterat att det verkar som att den här bilden på en gullig katt gjort att hela deras Facebook-konton har raderats.


Man ska alltid akta sig för vad man delar, eller klickar på, på nätet. Hela internet är fullt av lömska fällor fulla med virus som försöker locka sig till dig.

Men ingen hade väl kunnat tro att en oskyldig kattbild på en söt kissemiss i kostym skulle kunna orsaka så mycket problem.

Det är bloggaren Varun Krishnan som slagti larm om bilden, skriver Metro UK. Han ska ha fått bilden tillsänd till sig på Whats App, tyckt den var söt och skickat den vidare till en vän på Messenger.

I samma sekund som han gjord det ska han ha blivit utloggad från samtliga Facebook-konton och applikationer, enligt bloggaren själv. Både på mobilen och datorn kom meddelanden om att hans konto stängts ner.

Bildkälla: Okänd

Och det visade sig snart att Varun inte var den enda som drabbats av kattfotot. Flera andra personer skrev på nätet och i forum att de blivit avstängda från Facebook efter att ha delat samma bild. Andra vittnade om att de kunde dela kattbilden helt utan problem.

Varun hörde sedan av sig till Facebook för att fråga vad det var för regler som han brutit mot genom att dela kattbilden. Men någon förklaring fick han aldrig utan han fick bara en ursäkt innan hans konto återställdes.

På sin blogg skriver Varun att han fick ett meddelande av Facebooks tekniker om att det varit ett misstag att blockera hans konto.

Nu spekuleras det om att det är något med den pixelerade text som står på kattbilden som orsakat alla problem. Texten har ännu inte blivit tydd av någon, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om superviruset som slog ut Tele2 och Telia.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit avstängd från Facebook någon gång?
Tack för din röst!