Pappans rörande bild på sjuka dottern sprids över hela världen

Komikern Andrew Brown och hans barn försöker alltid se humor i vardagen. Men den här bilden på dottern får alla skratt att fastna i halsen.


Lilla sjuåriga Hayley Brown, från Melbourne i Australien, var som vilket litet skolbarn som helst. Nyfiken, glad och full av livsglädje och bus.


Till den dagen hon fick diagnosen cancer, i näsan.

Diagnosen kom som en chock för hennes pappa Andrew Brown, som i många år har jobbat med att samla in pengar till cancerfonder och hjälpa andra drabbade familjer. Och nu drabbades alltså hans egen lilla dotter.


Hayley är nu mitt uppe i en lång och plågsam behandling mot den dödliga sjukdomen och kämpar tappert mot alla biverkningar av cellgiftsbehandlingen.

Hon har gått ner mycket i vikt på grund av tumörens placering, som gör det svårt för henne att äta ordentligt. Hon är svag i armar och ben och hennes tidigare livsgnista har falnat påtagligt.


Hennes pappa får bära henne överallt nu. För bara ett halvår sedan kunde hon glatt springa runt som vilket barn som helst.

Något som också är borta, på grund av cellgiftsbehandlingen, är hennes långa bruna hår. Men under sin sjukhusvistelse har Hayley ständigt fått höra från personalen och anhöriga hur långa, vackra ögonfransar hon har.


Men snart började även hennes ögonfransar falla av. En efter en. Till slut fanns där bara en enda liten ögonfrans kvar, som envist hängde sig kvar under tre veckors tid.

Andrew tog en rörande bild på sin dotter och hennes allra sista ögonfrans. Bilden delade han med sig av på sin Facebooksida, där bilden och hans dotters tappra kamp snart blev viral hela världen över.


– Alla, inklusive Hayleys storasyster, brukade säga hur avundsjuka de var på hennes vackra långa ögonfransar. Men en dag klagade Hayley över att hon hade fått något skräp i ögat. Det visade sig att alla fransar hade trillat av i ett enda svep, säger Andrew Brown till Kidspot.


Men Hayley själv verkar inte så bekymrad över de förlorade ögonfransarna. Och Andrew menar att hon trots allt har kvar sitt fantastiska sinne för humor. Kanske tack vare att hennes pappa själv är komiker.


Nyligen fick även Hayleys 21-åriga kusin beskedet att han har cancer. När han besökte Hayley skämtade hon med sin kusin och sa att hon hade mer hår kvar på huvudet än vad han hade.

Hayley och hennes syster visar tydligt vad de tycker om den hemska sjukdomen.

Nu samlar Andrew in pengar för att täcka alla kostnader kring behandlingen av Hayleys sjukdom – och hennes väg mot tillfrisknande.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 14-åriga Oliver Gustavsson Linder som drabbades av en väldigt aggressiv form av cancer. Av läkare fick han hela tiden höra att han nog bara var laktosintolerant.

Nyheter24 har tidigare även skrivit om cancerdrabbade Charlotta Lindgren, som överlevde sjukdomen och blev gravid. Sen drabbades hon av cancer igen. Här kan du också ta del av viktig information om det svårhittade tecknet på bröstcancer, som kan vara rent livsavgörande att hålla koll på.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som har drabbats av cancer?
Tack för din röst!