Skvallrar bilden om en återkomst?
1 av 2
Skvallrar bilden om en återkomst? - Foto: Facebook / TT
Pepsi och Carlsberg vill inte säga exakt vad som kommer hända.
2 av 2
Pepsi och Carlsberg vill inte säga exakt vad som kommer hända. - Foto: Ap

Mystiska bilden får internet att koka – kommer populära läsken tillbaka?

Läskfans har en teori om vad som komma skall. Men vad är det som gäller rörande Facebook-bilden?


Under tisdagsförmiddagen så publicerade Pepsi en mystisk bild på Facebook. På bilden syns ett glas med cola och någon som vrider ur en citron ner i glaset.

Facebook

Till bilden har läsktillverkarna skrivit "Om 2017 ger dig citroner" vilket har fått Facebook att koka av teorier. De flesta verkar tror att det innebär en återkomst för Pepsi Twist som lanserades 2002 i Sverige. Eller kanske Pepsi Max Cool Lemon som har synts till i Europa.

Flickr

I nuläget finns bara två Pepsi-varianter i Sverige. Originalet och Pepsi Max, utan socker, finns i butik via Carlsberg som leverantör.

Men låt oss undersöka bilden lite närmre.

Facebook

Bilden föreställer alltså en citron och i högra, nedre hörnet syns Pepsi Max-loggan. Det skulle kunna vara en nylansering av de gamla favoriterna. Men med den sockerfria varianten i fokus.

I kommentarsfältet syns klara önskemål med kommentarer som: "Om det här inte betyder att pepsi twist är tillbaka så slutar jag dricka pepsi", "Om Pepsi twist kommer tillbaka ska jag köpa upp hela jävla lagret!!" och "så ger 2017 Pepsi twist eller pepsi max cool lemon?".

Nyheter24 bestämde sig därför för att kontakta Carlsberg Sverige för att reda ut saken en gång för alla.

– Tyvärr kan jag inte säga någonting i nuläget, säger Jörgen Welter, kommunikationsansvarig för Carlsberg Sverige, till Nyheter24.

Så vi får inga ledtrådar?

– Nej, jag kan inte säga mer. Ni får hålla utkik någon gång i mars.

Så där kom vi inte längre förutom ett eventuellt lanseringsdatum. Det skulle ju också kunna innebära en helt ny satsning. Den som lever får se.

Läs också om varför du i vanliga fall bör undvika en skiva citron i läsken – eller se en testklassiker: känner man skillnad på Pepsi och Coca-Cola?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hoppas du på en återkomst av Pepsi Twist?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.