Lägenheten S01E02

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 41.


Gabriella Lahti

Gabriella Lahti är nyhetschef på Nyheter24.se

Följ henne på twitter @gabriellalahti  

Läs hennes kolumn vecka 38 här

Följ hennes blogg här  

Lånelöfte check. Det innebär att jakten börjar och jag avancerar från blocket.se till hemnet.se. Jag tittar på bilder och läser beskrivningar.

"En liten pärla"

"Bevarade furugolv"

"Luftiga ytor"

Jag klickar och scrollar. Räknar. Försöker räkna. Hur långt kan jag sträcka mig utanför centrala stan? Har jag ens ett val? Jag frågar symbolerna som dansar framför mig på exeldokumentet. 

– Nej, det skulle jag nog inte vilja påstå, förklarar riskkalkylen med pipig röst och pekar på siffrorna som står bredvid en möjlig ränteuppgång. 

Det är siffror jag helst inte tittar på. 

– Precis, säger riskkalkylen och jag gör om sökningen. Från Kristineberg till Midsommarkransen till Stureby. Där går väl ändå gränsen. 

– HA! 

Jag stänger ner exeldokumentet, går på visningar och hummar sådär eftertänksamt som man ska, tror jag. Vissa har med sig måttband och kompass, mäter och grejar. Jag vill inte vara sämre så jag öppnar kylskåpet. Varför öppnar jag kylskåpet? 

Jag skickar ett SMS till en mäklare, ska jag inkludera en smiley så kanske det går bra? 

– HA!

Riskkalkylen igen - förklarar för mig att det spelar ingen roll hur många smileys jag skickar iväg, hur många mäklare jag hälsar på, hur många kylskåpsdörrar jag öppnar. Jag är, precis som kalkylen, bara en pulserande siffra. En köpare som kanske får den där lägenheten men bara om ingen kommer med ett högre bud. Så länge jag är medveten om det kan jag fortsätta jakten. 

"Fiskbensparkett och Kolmårdsmarmor"

"Inbyggd garderob"

"Fräsch lägenhet"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!