George Clooney dyker upp vilken sekund som helst nu

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 47.


Gabriella Lahti

Gabriella Lahti är nyhetschef på Nyheter24.se

Följ henne på twitter @gabriellalahti

Läs hennes kolumn vecka 46   

Följ hennes blogg  

Eller följ henne på instagram

På en uteservering någonstans sitter du vid ett litet runt bord som någon, någon gång, satte fast massa mosaik på. Ojämnt men snyggt, tänker du och drar med fingret över de matta bitarna. Svarta och vita, som tangenter på ett piano. Det var länge sedan du spelade. När du blir rik ska du köpa en flygel och sätta igång igen. 

Du har beställt en dubbel espresso och tänker att George Clooney borde dyka upp vilken sekund som helst nu. Han gillar ju espresso, eller är det Nespresso?

Spillerill, kaffet kommer och du tackar servitrisen som för övrigt är trevlig, ler och torkar av några smulor som den förra gästen lämnat. Behöver jag vid det här laget nämna att du inte är i Sverige?

Du väntar inte på någon för du har åkt hit helt själv. Ett moget beslut du tog i samband med "det nya livet" du jobbar på att skapa. En av grejerna du kämpar extra mycket med är just det här med att vara själv och faktiskt tycka att det är bekvämt. Du, din expresso (som vissa personer säger när de ännu inte fattat att det heter espresso) och boken du sett fram emot att läsa sedan du köpte den på nätet flera veckor sedan - men inte haft tid. 

Nu har du tid, flera timmar, under parasollet som är uppfällt över det lilla runda bordet. Hon ställde fram vatten också, servitrisen, trots att du inte bett om det. Tacka vet jag ställen som fattar vad service betyder, tänker du och knaprar på den lilla mandelbiskvin som följde med expresson. Skoja.

Men innan du sjunker in i boken skriven av Stephen King, vem annars, tittar du dig omkring lite och tar en bild eller två med den analoga kameran du längtat efter att få använda, men inte haft tid. Det är kul med analoga kameror, bilderna blir mycket snyggare och mer äkta. Spännande är det också att inte ha en aning om hur någonting kommer se ut förrän du framkallat. Lite som livet. Ingen aning om hur det kommer se ut förrän det faktiskt sker. Därför köpte du en flygbiljett, själv, till ett land där solen är varm och borden runda med mosaikbitar på och jag tror visst bestämt att det är kullerstenar under dina fötter. 

Kanske, kanske sitter en huskatt som tillhör personen som äger det här stället i något hörn och fläker ut sig i solen. Kanske pratar människorna portugisiska och kanske funderar du på att ta en sån där turistgrej till kåkstäderna, men kanske ska du undvika allt som har med turism att göra. Kanske finns ett hav i närheten och kanske ska du börja älska bossa nova efter den här resan. Tänk, vilka detaljer man hinner fundera över när man är bortrest, själv. 

Men borde han inte dyka upp snart ändå, George?


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.