Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill bli språkrör för MP.
1 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill bli språkrör för MP. - Foto: Tom Jerry Boman
Gustav Fridolin och Åsa Romson.
2 av 3
Gustav Fridolin och Åsa Romson. - Foto: Maja Suslin/TT
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.
3 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz. - Foto: Tom Jerry Boman

Gör mig till språkrör så fixar jag ert skitparti på 100 dagar

Nyheter24:s väderpresentatör Teodor Stig-Matz annonserar sin kandidatur till språkrör för Miljöpartiet.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Miljöpartiet har den mest tacksamma rollen av alla riksdagspartier. De goda. Ja-sägarna. Partiet medelklassen röstar på för att känna sig som bra människor.

Ändå lyckas de gång på gång fucka upp det. Är det inte antisemitiska uttalanden så är det Per Garthon som försvarar antisemitiska uttalanden, är det inte Åsa Romson som förolämpar terroroffer så är det Åsa Romson som köper fel båtfärg.

Problemet är allt som oftast att företrädare för partiet öppnar sina munnar. Först säger de något klantigt, sen spenderar de intervjutid på att teoritisera om det klantiga de sa, i stället för att bara be om ursäkt.

Det enklaste sättet att lösa krisen är därför att inte säga något överhuvudtaget. Någonsin. Det är det jag kommer göra när Miljöpartiet väljer mig som ensamt språkrör (jag behöver ingen som drar ner mig) på sin nästa kongress.

Jag kommer stänga in mig i en bunker (eller mer troligt ett café på Södermalm) och inte svara på några frågor över huvud taget. Jag kommer inte göra några som helst uttalanden förutom att jag står för att miljön är bra och krig är dåligt.

Framför allt kommer jag ta Miljöpartiet ur regeringen. För med makt kommer ansvar, med ansvar kommer beslutsfattande, och med beslutsfattande är det omöjligt att vara god.

Så rösta på mig kära miljöpartister! Jag kommer inte säga ett ord, men jag kommer inte heller göra några fel.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem vill du ha som språkrör för MP?