Svenska taekwondounionen anmäls till disciplinnämnden av den mångfaldige SM-vinnaren Josef Alami. Genrebild.
Svenska taekwondounionen anmäls till disciplinnämnden av den mångfaldige SM-vinnaren Josef Alami. Genrebild. - Foto: Louise Delmotte/AP/TT

Anmäler sitt förbund: "Smutskastning och förtal"

Den flerfaldige svenska mästaren Josef Alami stängdes av från landslaget när han kritiserade Svenska taekwondounionen (STU) i en intervju med SVT. Nu anmäler 21-åringen förbundet och dess ordförande till organisationens disciplinnämnd, rapporterar SVT Sport.


Efter att Aftonbladet rapporterat om Alamis avstängning hävdade STU att orsaken inte enbart var intervjun under SM i mars. Det ska exempelvis även ha rört sig om att Alami ska ha "stulit landslagskläder från SOK", men Sveriges olympiska kommitté har dementerat att han tagit kläder utan lov.

Alami har nu skickat in en anmälan till STU:s disciplinnämnd och till Riksidrottsförbundet (RF).

”Genom att sprida sådana allvarliga anklagelser offentligt utan tillräckliga bevis, har STU underminerat inte bara mitt rykte och karriär, utan även förtroende för idrottens integritet och rättvisa”, skriver Alami i sin anmälan, enligt SVT Sport.

Avstängningen är nu hävd, men han skriver att skadan redan är skedd.

”Jag har fått ta konsekvenser som jag inte är värdig och missar min dröm, ett EM som jag dedikerat mycket tid för. Detta är lögn, smutskastning, diskriminering och förtal.”

STU:s ordförande Fresia Pérez skriver i ett sms till SVT Sport:

”Jag kan inte kommentera det enskilda fallet. Som jag kan se har det skickats till disciplinnämnden och vi får vänta tills processen är klar.”

TT
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!