Nyheter24:s Teodor Stig-Matz gillar signalkräftor.
1 av 2
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz gillar signalkräftor. - Foto: Privat/FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Signalkräftor, mums.
2 av 2
Signalkräftor, mums. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Om EU förbjuder kräftan borde Sverige lämna EU

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz tycker förbudet mot signalkräftor är det värsta att hända Sverige sedan slaget vid Lützen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Teodor Stig-Matz är väderpresentatör och debattredaktör på Nyheter24.

Följ honom på Insta: teodordante.

EU har gett oss mycket fint: Fri rörlighet, fred, och inte minst möjligheten att beställa sprit på nätet. Samarbete gör oss starkare, samarbete är något vackert.

Men allt det vackra håller nu på att slås sönder. Allting vi byggt upp. Själva fundamentet för den härliga union som några lönnfeta gubbar byggde upp i spillrorna efter Kriget kan nu förgöras av en simpel liten byråkratisk smygfjärt.

Den smygfjärten, vars depressiva effekt på den del av det svenska folket som besitter smaklökar mer kommer kännas som en vätebomb, är det stundande förbudet av signalkräftan.

För vad är freden egentligen värd om vi inte kan fira den med det godaste som finns? Hur ska vi njuta av nubben vi beställt från någon suspekt tysk hemsida om vi inte får inmundiga dess naturliga komplement?

Storbritannien lämnade EU på grund av invandring och de pengar landet betalade till unionen. Ett högst själviskt agerande. Men om EU förbjuder vår allra finaste mattradition – då är jag den första att ropa swexit.

---

ps. Nej, jag tänker inte köpa några jävla flodkräftor. Så borgerlig är jag inte.

ps 2. Nej, alla göteborgare, havskräftan är fortfarande ingen kräfta.

EU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.