Nyheter24:s Amanda Leander är trött på fixeringen kring snoppstorlek, som bara är skadlig för alla inbladade parter.
Nyheter24:s Amanda Leander är trött på fixeringen kring snoppstorlek, som bara är skadlig för alla inbladade parter. - Foto: Privat / TT BILD

Vi måste sluta håna Donald Trump för hans lilla snopp

Det är ingen som tjänar på att vi hånar folk för storleken på deras kön. Det finns ingen anledning att sänka sig till idiotens nivå.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag älskar konst. Konst som provocerar, sparkar uppåt och gör skillnad.

Under förra veckan spreds en serie provocerande konstverk som en löpeld över världen, föreställande världens just nu största idiot till homofob, sexist och rasist.

Han behöver knappt ens nämnas vid namn, vi vet alla att det rör sig om presidentkandidaten Donald Trump.

Nu står han avbildad som staty i bland annat New York och Los Angeles, spritt språngande naken. Utan pungkulor och med minimal penis.

Hånen och skrattsalvorna har haglat på sociala medier. Genialt! Nu fan får han tillbaka för all skit!

Skaparna bakom konstverket ska ha sagt att "vi bestämde oss för att avbilda Trump utan sina kulor eftersom vi vägrar erkänna att han är en man."

Kan vi stanna lite där?

Donald Trump avbildas alltså utan kulor för att han inte är en riktig man. För en person utan pungkulor kan tydligen inte tillskrivas epitetet man.

Inkluderar det även personer som föds utan testiklar? Personer som av olika skäl har behövt avlägsna sina kulor? Gäller det även transpersoner?

Vilka är vi att garva åt den här typen av retorik, vi som påstår oss vara medvetna feminister och antisexister? Då är vi inte många steg bort från Trump själv, som kör med exakt samma plumpa påhopp.

Lika illa är det att förlöjliga personer med liten snopp. Exakt vilka bra saker har det lett till i det långa loppet?

Jag vet inte hur många gånger jag har sett inlägg i olika Facebookgrupper där folk beklagar sig över oombedda dickpics och får rådet att svara kukbäraren att den har en liten penis.

Varför skickar män ens oombedda dick pics? Eller begår sexuella övergrepp och kränkningar? Svaret är ganska givet: mansnormen.

Är det något som verkligen är skadligt för oss alla så är det just mansnormen. Den normen som säger att en riktig man är superviril, har en riktig hästkuk och erövrar det han vill ha och inte visar sig sårbar.

En feminist är någon som har fått för lite (eller kanske för liten?) kuk, det är ju sen gammalt. All denna fixering kring det manliga könet står mig upp i halsen. Vid vissa tillfällen tyvärr även bokstavligt.

Lägg då till en stor skopa fatshaming i det tidigare nämnda Donald Trump-konstverket, så har vi ungefär allt han själv älskar i ett nötskal.

Förakt, hat, sexism, you name it.

Tro mig, jag vill inget hellre än att personer som Donald Trump ska få dagliga massiva jäkla skopor av skit. Tryck till honom ordentligt, få honom att skämmas rejält.

Men snälla, gå inte i samma nertrampade fotspår som idioten själv. Vi kan bättre än så.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.