Antonia Backlund tycker Adrian Montin borde sluta bestämma vad som är ett problem och inte.
Antonia Backlund tycker Adrian Montin borde sluta bestämma vad som är ett problem och inte. - Foto: Privat/Paradise Hotel

Jag tänker inte sitta tyst och lyssna på ditt vidriga hat, PH-Adrian

Nyheter24:s Antonia Backlund känner inte att hon behöver höra en mans åsikt om kvinnors orgasmer.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Antonia Backlund är 22 år och reporter på Nyheter24.

För en vecka sedan skrev jag en krönika om något som jag, och många andra, anser vara ett samhällsproblem. Nämligen att män ofta tror att bara de stoppar in sin penis och juckar lite så kommer tjejen – inte bara en gång utan flera gånger.

En person som däremot inte håller med mig om att det är ett problem, är förra årets Paradise Hotel-deltagare Adrian Montin.

Faktum är att han kände att det var ett sådant icke-problem att han till och med gjorde ett Facebook-inlägg om det:

Faksimil Facebook

Så tack Adrian Montin, för att du ger mig möjlighet att förklara mansplaining med ett så perfekt exempel som det här.

Du menar alltså att: jag, som tjej, som pratar med andra tjejer (och killar) om sådana här saker och som har läst på om det, behöver får höra, från en man, att problemet beror på att jag inte fått tillräckligt med kuk?

Att lösningen på det här samhällsproblemet är att jag skaffar mig en kk och håller käften?

Det här med att du varken känner mig eller vet något om mitt sexliv, men ändå känner att du kan förklara för mig hur mitt sexliv är, det måste ju vara den absolut renaste formen av mansplaining.

Men vet du vad Adrian? Det kanske är du som ska hålla käften och inte tro att du vet något om mig, mitt liv, andra kvinnors upplevelser, vad som är viktigt för andra eller bestämma vad som är ett samhällsproblem eller inte?

Har det någonsin slagit dig att det kanske är du som ska hålla käft någon gång och faktiskt lyssna?

/
/
/
hat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.