Åkessons flickvän, Louise Erixon, beskriver SDU:s debattartikel som "en aggressiv krigsförklaring" mot moderpartiet.
1 av 4
Åkessons flickvän, Louise Erixon, beskriver SDU:s debattartikel som "en aggressiv krigsförklaring" mot moderpartiet. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Sprickan mellan ungdomsförbundet och moderpartiet blir allt större. Gustav Kasselstrand, till vänster, och WIlliam Hahne, i mitten, uppmanas nu att avgå från sina ordförandeposter.
2 av 4
Sprickan mellan ungdomsförbundet och moderpartiet blir allt större. Gustav Kasselstrand, till vänster, och WIlliam Hahne, i mitten, uppmanas nu att avgå från sina ordförandeposter. - Foto: Montage Pressbild/Sverigedemokraterna
Debattartikeln kritiserade Åkessons hantering efter de läckta klippen som filmats av Kent Ekeroth.
3 av 4
Debattartikeln kritiserade Åkessons hantering efter de läckta klippen som filmats av Kent Ekeroth. - Foto: SCANPIX / Montage
Källor inom partiet bekräftar att irritationerna partierna emellan blir allt större.
4 av 4
Källor inom partiet bekräftar att irritationerna partierna emellan blir allt större. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Åkessons flickvän attackerar SDU

Motattacken. Nu svarar Louise Erixon på SDU:s debattartikel: "Kräver att Kasselstrand och Hahne snarast avgår från sina poster".


Frågan som splittrat SD

Torsdagens debattartikel är inte den första som SDU-ledningen har fått stor uppmärksamhet för.

När Gustav Kasselstrand och William Hahne för ett år sedan gick ut i Aftonbladet och krävde ett erkännande av en palestinsk stat var det bara toppen på ett isberg av den konflikt om Israel-Palestina-frågan som blossat upp inom SDU och SD.

Hahne petades till exempel i januari som pressekreterare i moderpartiet, något som enligt Nyheter24:s källor direkt hade att göra med debattartikeln.

Sprickan mellan SDU och moderpartiet blir större och större. I en debattartikel som publicerades på DN.se på torsdagen kritiserade SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand, tillsammans med vice ordförande William Hahne, Jimmie Åkessons åtgärder efter att de omdiskuterade "SDgate"-klippen avslöjats.  

"Att så impulsivt frånta framträdande partiföreträdares förtroendeuppdrag är inte att ta ansvar, det är att falla för mediernas drev", skrev de då

Nu svarar Jimmie Åkessons flickvän, Louise Erixon, med ett brev där hon "kräver att Gustav Kasselstrand och William Hahne snarast avgår från sina poster", enligt Expressen.

"En aggresiv krigsförklaring"

Förutom att vara Åkessons flickvän, är Erixon också partisekreterarens Björn Söders sekreterare. 

Hon anser att SDU:s debattartikel inte bara drabbar båda partiernas trovärdighet - utan beskriver artikeln som en "mycket aggressiv krigsförklaring mot partiledningen". Källor som Nyheter24 har pratat med håller med Louise.

– Det här dem skrev om Erik Almqvist i debattartikeln är något som de inte ska kommentera överhuvudtaget, det rör inte dem, säger källan.

Denna person har mycket god insyn i partiet och berättar att Kasselstrand och Hahne skapar "ökade irritationer" partierna emellan. 

– De har en egen agenda och det skapar konflikter eftersom att de inte har stöd från hela partiet.

Anklagas för att ha tagit "sängkammarvägen"

SDU:s debattartikel ligger i linje med tidigare utspel mellan ungdomsförbundet och moderpartiet. Exempelvis har flera högt uppsatta personer inom SD tidigare försökt att få bort Gustav Kasselstrand från sin ordförandepost till förmån för utmanaren Paula Bieler

Åkessons flickvän Louise Erixon har också varit aktiv i kuppförsöken mot SDU. Detta har lett till att flera kritiska röster har väckts mot SD-drottningen. Bland annat under partiets kongress som hölls för några veckor sedan, där Kasselstrands gode vän - Stefan Lundkvist - anklagade Eriksson för att ha tagit "sängkammarvägen". Lundkvist passade också på att förklara att moderpartiet skulle "hålla sina slämmiga händer borta".

– När en av styrelsens högsta representanter står och skriker i talarstolen om att moderpartiet ska "hålla sina slemmiga händer borta" undrar man ju vad det säger om förbundsledningen, sa en ledsen Louise Erixon till Nyheter24, då. 

SD-toppens gangsterbluff:

SDU
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Den 16-åriga pojken som är misstänkt för mord på en 15-åring i Alingsås ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det meddelar tingsrätten på torsdagen.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.