undefined
1 av 5
undefined - Foto: Scanpix/Montage
2 av 5
- Foto: Scanpix/Montage
3 av 5
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
4 av 5
- Foto: SCANPIX / Montage
5 av 5

SD-källa till attack mot Åkesson

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara sa att han blivit bestulen, men hade i själva verket glömt sin väska på krogen. Nu berättar en tung SD-källa om partiets problem med alkohol. "Åkesson borde införa en nolltolerans mot alkoholkonsumtion också".


SD:s pressmeddelande

"Natten mot den 28 november utsattes Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund. I samband med att Isovaara föll omkull med sin rullstor bestal personerna Isovaara på en ryggsäck innehållande bland annat en plånbok".

STOCKHOLM. Turerna kring riksdagsledamoten Lars Isovaara har varit både många och märkliga under onsdagen. Först uppgav han att han blivit bestulen av två killar med invandrarbakgrund efter en festkväll i Stockholm. 

Sedan polisanmäldes han för att ha uttalat sig rasistiskt om en vakt. Och några timmar senare avslöjade Expressen att han aldrig blivit av med väskan utan att den i själva verket låg kvar i baren han varit i.

Källa: Partiet har problem med alkohol

Nu berättar en tung SD-källa för Nyheter24 att allting berodde på berusning och att alkoholkulturen inom partiet måste förändras.

– Den är vidrig rent ut sagt. Jimmie Åkesson borde införa en nolltolerans mot alkoholkonsumtion också.

"Pinsamt och tragiskt"

Efter anklagelserna mot Isovaara gick Sverigedemokraterna ut och skrev att han blivit bestulen och att han inte alls gjort grisljud mot vakten utan endast "grät och snyftade".

Källan menar att lögner beror på berusning men:

- Det finns inga ursäkter. Det är pinsamt och tragiskt.

Sent på onsdagskvällen kommenterade Jimmie Åkesson de nya uppgifterna om att rånet aldrig skulle ägt rum och att väskan glömts kvar på en bar i centrala Stockholm.

– Om det är så att vi har blivit vilseledda angående händelserna i går natt så måste det naturligtvis få allvarliga konsekvenser. Mer kan jag inte säga i det här läget då vi för tillfället delgivits information som ännu ej kunnat bekräftas, säger Åkesson i ett uttalande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.