M-politikern åtalas för hot.
1 av 3
M-politikern åtalas för hot. - Foto: SCANPIX / Montage
Han ska även ha sagt "stick hem till Syrien, invandrare" till mannen.
2 av 3
Han ska även ha sagt "stick hem till Syrien, invandrare" till mannen. - Foto: SCANPIX
Politikern åtalas även för ofredande efter att ha skickat samma sms 14 gånger under en natt.
3 av 3
Politikern åtalas även för ofredande efter att ha skickat samma sms 14 gånger under en natt. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Moderatpolitiker åtalas för hot och ofredande

En kommunpolitiker som representerar Moderaterna i Småland åtalas för olaga hot och ofredande. Förutom att ha sagt att han ska "fixa" målsägande ska han även ha sagt: – Stick hem till Syrien, invandrare.


Bevisning

Förutom sms:en i målsägandes mobiltelefon baseras åtalet på vittnesuppgifter från personer som var med när M-politikern ska ha fällt kommentarna som upplevdes som hotfulla.

SMÅLAND. "Jag ska fixa några gubbar som ska fixa dig så att du försvinner". Så ska en moderat politiker i en småländsk kommun ha sagt till en man han hyrt ut en lokal till. Nu åtalas han för olaga hot och ofredande.

Enligt ett vittne till händelsen ska politikern, som är i 60-årsåldern, även ha fällt följande kommentar:

"Stick hem till Syrien invandrare och jag vill inte ha dig här du ska ut fort som fan och dina grejer ska bort från gården", står det i förundersökningsprotokollet.

Nekar till brott

Politikern förnekar att han sagt så, i stället hävdar han att de båda hamnat i ordbråk.

"Ta det lite lugnt pojk annars kanske jag måste lyfta lite i dig och det kanske är det enda språk du förstår", uppger han själv att han sagt.

Skickade samma sms 14 gånger under en natt

M-politikern, som är ersättare i kommunfullmäktige, åtalas även för ofredande. Han ska under en natt ha skickat samma sms till mannen han tidigare uppges ha hotat. Sms:et skickades totalt 14 gånger och innehöll följande:

"En pizzabagare här bor i staden han letar satyg mest hela dagen. När Ica ville bygga ja då var dom riktigt stygga och krävde pengar av vår kommun för en risig kiosk. Dom börjar ofta med stora gräl och XX dom vill slå ihjäl. Bojkotta XX, skicka vidare till alla era vänner".

Polisen har med hjälp av målsägandes mobiltelefon lyckats hitta bevis för att sms:en skickats. 

Den åtalade uppger i förhör att han bara skickat tre eller fyra stycken men att det var han som skrev texten från första början. Han hävdar att det var under en fest och att flera personer skickat sms från mobiltelefonen. Han ber dock om ursäkt ifall sms:en upplevts som störande.

/
/
tal
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!