Kandiderar inte längre.
1 av 4
Kandiderar inte längre. - Foto: Faksimil SVT / TT
"Chemtrails"
2 av 4
"Chemtrails" - Foto: TT Bild
Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.
3 av 4
Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Pernilla Hagberg.
4 av 4
Pernilla Hagberg. - Foto: Faksimil SVT

Efter hårda kritiken – chemtrails-politikern kandiderar inte

Hon varnade för chemtrails – nu går det inte längre att rösta på Pernilla Hagberg.


Det här är chemtrails:

Chemtrailteorin hävdar att några av de kondensationsstrimmor som jetplan släpper ut i själva verket är kemikaliespår - innehållande till exempel aluminium.

Enligt teorin kan syftet till exempel vara att möta klimathotet. Men konspirationsteoretikerna är mycket kritiska.

USA:s försvarsdepartement, liksom brittiska regeringen, avvisar anklagelserna om att de släpper ut chemtrails och hänvisar till att flera forsknings- och medierapporter utesluter möjligheten.

VINGÅKER. Den miljöpartistiska gruppledaren i Vingåker, Pernilla Hagberg, har uppmärksammats rejält för sina uttalanden om chemtrails. I tisdags meddelade Miljöpartiet centralt att man ansåg det vara "problematiskt" att hon kampanjade för frågor som inte drivs av partiet.

– Både vi och och regionorganisationen har tagit avstånd från hennes åsikter i de frågorna, sa partisekreteraren Anders Wallner till Nyheter24.

Kandiderar inte

På onsdagen kom också det föga oväntade beskedet – Hagberg kandiderar inte längre. Enligt ett pressmeddelande som Katrineholms-Kuriren hänvisar till är det ett beslut som "fattats i samförstånd med Miljöpartiet i Vingåker".

"Har med det militära att göra"

Det var redan 2012 som Hagbergs åsikter om chemtrails uppmärksammades för första gången. Då hävdade hon att USA och ryssland styrde Sveriges väder med hjälp av chemtrails.

– Det har med det militära att göra, CIA och NSA, sa hon till Katrineholms-Kuriren då.

Hävdade att tjänstemän på SMHI hotas

Åsikter som alltså uppmärksammades igen tidigare i veckan då Katrineholms-Kuriren tog del av ett mejl som Hagberg skickat där hon skrev att "det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat "nya" moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor". 

LÄS MER: MP-riksdagsledamot beställde utredning – om chemtrails

LÄS MER: Här varnar centerpartisten för chemtrails

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.