Kent Ekeroth får komma tillbaka.
1 av 2
Kent Ekeroth får komma tillbaka. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Almqvist, Ekeroth, Westling.
2 av 2
Almqvist, Ekeroth, Westling. - Foto: SCANPIX / Montage

Kent Ekeroth in i värmen igen – tillbaka i justitieutskottet

Sverigedemokraten Kent Ekeroth petades från vissa uppdrag efter järnrörsskandalen. Nu är han på väg tillbaka.


Skandalernas man

Kent Ekeroth har flera gånger skrivit islamofobiska saker på sin blogg och spridit information från hatsajter som Avpixlat på sitt Twitterkonto. Samma sajt som han hjälper till med finansieringen av – och kanske mer än så? Han har även hängt ut barn och hamnat i flera krogbråk.

Den skandalomsusade riksdagsledamoten Kent Ekeroth petades från sin position som ledamot i riksdagens justitieutskott efter sin inblandning i järnrörsskandalen som avslöjades 2012.

Nu är han på väg in i värmen igen. Enligt en intern lista Aftonbladet tagit del av kommer Ekeroth att återigen placeras i justitieutskottet

– Man kan tolka det som att partiet anser att det har runnit tillräckligt mycket vatten under broarna och att han inte anses vara en lika stor belastning som tidigare, säger statsvetaren Jenny Madestam till Aftonbladet.

"Kan komma ändringar"

Sverigedemokraterna vill inte kommentera enskilda namn förrän hela listan på ledamöter lämnas in till riksdagen på lördag. 

– Listan är ännu inte färdig. Det kan komma ändringar, säger pressekreteraren Henrik Gustafsson till Aftonbladet.

Efter att Ekeroth petades från rollen som rättspolitisk talesperson togs det uppdraget över av Richard Jomshof. Han har dock sedan dess undertecknad två av tre motioner tillsammans med Ekeroth.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.