Mehmet Kaplan avgick på måndagen – då exploderade rasismen på Facebook.
Mehmet Kaplan avgick på måndagen – då exploderade rasismen på Facebook. - Foto: tt bild/facebook

Här är sjuka hoten och hatet mot Kaplan – i hemliga SD-gruppen

Efter att Mehmet Kaplan avgått som bostadsminister så exploderade hatet och islamofobin på nätet.


På måndagen stod det klart att Mehmet Kaplan avgår som bostadsminister efter de skandaler som avslöjades i förra veckan.

Åsikterna om Kaplans agerande och hans avgång har diskuterats flitigt, och många har uttryckt skarp kritik mot före detta ministern. Men vissa verkar inte riktigt bry sig om Kaplans politiska insatser. På nätet gror ett djupt hat, som riktar in sig på Mehmet Kaplans ursprung, och hans religion.

I en av Facebooks låsta grupper för SD-sympatisörer visste hatet inga gränser.

VARNING! – NEDAN FÖLJER OCENSURERADE KOMMENTARER HÄMTADE FRÅN FACEBOOK. INNEHÅLLET ÄR MYCKET GROVT OCH STÖTANDE

Flera av kommentarerna var öppet rasistiska och hatiska.

Kommentarerna ovan är bara ett axplock av det hat och den rasism som riktas mot Mehmet Kaplan.

Henrik Johansson driver bloggen Inte Rasist men.... Han är inte förvånad av den hatiska stämningen mot Kaplan på Facebook.

– Det har funnits två typer av kritik. Dels den som är berättigad och som ledde till att Kaplan avgick. Men mycket har också handlat om att han är en islamist som försöker ta makten i Sverige, något som inte är sant. Det har också handlat mycket om hans familj, grova skämt, säger Henrik Johansson till Nyheter24.

Hatet verkar ju vara otroligt grovt och ilsket, vad beror det på?

– Att han är muslim, det är den enkla anledningen. När det handlar om muslimer, kvinnor och invandrare tar kritiken en annan proportion, då finns inga gränser. Det blir mer aggressivt och våldsamt, det är inget nytt.

Samtliga kommentarer i artikeln är hämtade från kommentarsfält under artiklar gällande Mehmet Kaplan, i en av Facebooks största grupper för folk som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Dock har gruppen ingen direkt koppling till partiet.

/
/
hat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!