Språkröret Gustav Fridolin får intern kritik för sitt uttalande om att han inte förstod att kvinnor blir kränkta när en man vägrar skaka hand med dem.
1 av 3
Språkröret Gustav Fridolin får intern kritik för sitt uttalande om att han inte förstod att kvinnor blir kränkta när en man vägrar skaka hand med dem. - Foto: TT / Picmonkey
Pernilla Stålhammar, partiets bistånds- och säkerhetspolitiska talesperson, säger att "det finns en klick i partiet som styr med järnhand".
2 av 3
Pernilla Stålhammar, partiets bistånds- och säkerhetspolitiska talesperson, säger att "det finns en klick i partiet som styr med järnhand". - Foto: TT
Gustav Fridolin brukar ha bra för troende men dagens uttalande har fått mycket kritik.
3 av 3
Gustav Fridolin brukar ha bra för troende men dagens uttalande har fått mycket kritik. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nu är till och med miljöpartisterna trötta på Miljöpartiet

Gustav Fridolin får kritik för sitt senaste uttalande om att skaka hand och högt uppsatt miljöpartist säger att partiet styrs med järnhand.


Miljöpartiet har det tufft. De senaste dagarna verkar partiet försöka slå något slags rekord med skandaler varje dag.

Självklart färgar det av sig och nu går MP-toppar ut och kritiserar hur krisen hanterats. Det är SVT som ringt runt och pratat med personer inom partiet som berättar att det är missnöjda.

Miljöpartiets trafikpolitiska talesperson Karin Svensson-Smith uppskattar inte språkröret Gustavs Fridolins uttalande om att han inte förstått att kvinnor blir kränkta om en man vägrar skaka hand.

– Han har missat att kvinnor känner sig kränkta om man inte tar fram en hand när vi sträcker fram vår och vill hälsa och de framgångar som kvinnorörelsen har gjort i Sverige. Vi vill gå längre, inte backa bandet, säger hon till SVT.

Partiets bistånds- och säkerhetspolitiska talesperson Pernilla Stålhammar tycker det hade behövts ett tydligare avståndstagande från senaste tidens händelser.

– Jag ska vara riktigt ärlig och säga att jag tycker att man borde ha varit mycket tydligare med att fördöma det som har skett. Vi borde ha visat tydligare att vi som parti tar avstånd från de värderingar som har visats upp under de senaste dagarna. Vi borde ha varit tydligare där, säger hon till SVT.

Stålhammar menar att partiet är toppstyrt och att alla inte får säga sin mening.

– Det finns en klick i partiet som styr med järnhand, och där varken gräsrötter eller andra valda personer kommer till tals, säger hon till SVT.

Under dagen skrev Åsa Romson och Gustav Fridolin ett öppet brev till partiets medlemmar. Bland annat kände de sig tvungna att meddela att partiet inte accepterar extremism. Något som borde vara självklart.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Gustav Fridolin?
Tack för din röst!