Yasri Khan har lämnat sina politiska uppdrag, Åsa Romson kallade 9/11 för "olyckor" och Mehmet Kaplan avgick som minister.
1 av 5
Yasri Khan har lämnat sina politiska uppdrag, Åsa Romson kallade 9/11 för "olyckor" och Mehmet Kaplan avgick som minister. - Foto: TT / faksimil SVT / faksimil TV4
På en presskonferens under måndagen meddelade statsminister Stefan Löfven att bostadsministern Mehmet Kaplan skulle avgå. Kaplan själv menade att han inte gjort något fel, men att det var för mycket frågor och spekulationer för att han skulle kunna sitta kvar.
2 av 5
På en presskonferens under måndagen meddelade statsminister Stefan Löfven att bostadsministern Mehmet Kaplan skulle avgå. Kaplan själv menade att han inte gjort något fel, men att det var för mycket frågor och spekulationer för att han skulle kunna sitta kvar. - Foto: TT
Åsa Romson omnämnde terrorattackerna mot World Trade Center som "olyckor". Det hade inte fått så mycket uppmärksamhet om hon inte gjort liknande oklara uttalanden tidigare, som när hon skämtade om var Auschwitz ligger.
3 av 5
Åsa Romson omnämnde terrorattackerna mot World Trade Center som "olyckor". Det hade inte fått så mycket uppmärksamhet om hon inte gjort liknande oklara uttalanden tidigare, som när hon skämtade om var Auschwitz ligger. - Foto: Faksimil SVT
Yasri Khan, kandidat till partistyrelsen i Miljöpartiet, skakar inte hand med kvinnor eftersom det är för "intimt". Det uppmärksammades och snabbt som attan lämnade han sina uppdrag.
4 av 5
Yasri Khan, kandidat till partistyrelsen i Miljöpartiet, skakar inte hand med kvinnor eftersom det är för "intimt". Det uppmärksammades och snabbt som attan lämnade han sina uppdrag. - Foto: Faksimil TV4
Emma Lindström, Nyheter24.
5 av 5
Emma Lindström, Nyheter24. - Foto: TJB(c) / TOM JERRY BOMAN

Här är Miljöpartiets nya dåliga strategi: En skandal om dagen

Det måste vara spännande att sitta som miljöpartist nu för tiden. Aldrig en lugn stund och mycket, mycket uppmärksamhet.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten:

Emma Lindström är politisk reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter :@emmalindstr_m.

Det går riktigt kasst för Miljöpartiet just nu. Hittills har partiet varit i mediestorm varje dag denna vecka. Ärligt talat börjar en undra om det verkligen är en slump eller om de jobbar med någon ny, jättedålig mediestrategi.

Låt oss kolla på det stressiga schemat:

Måndag: En minister avgår

Mehmet Kaplan tvingades lämna sin post som bostadsminister på måndagen. Ett stort nederlag för MP som fortfarande jobbar på att vinna förtroende som regeringsparti. Tuff start på veckan.

Bildkälla: TT

Tisdag: Åsa Romson kallar 9/11 för "olyckor"

Partiets ena språkrör refererade till terrorattackerna mot World Trade Center den elfte september 2001 som "olyckor". Inte första gången hon säger konstiga saker i direktsända sammanhang.


Bildkälla: Faksimil SVT

Onsdag: Yasri Khan vägrar skaka hand med kvinnlig reporter

Kandidaten till partistyrelsen ville absolut inte ta i hand med TV4:s reporter. Det uppmärksammades stort på onsdagen och redan på förmiddagen berättade miljöpartisten att han avsade sig alla sina uppdrag inom partiet.

Bildkälla: Faksimil TV4

Allt detta har partiet hunnit med på bara tre dagar. Kanske satsar partiet numera på "all publicitet är bra publicitet". Vi får väl se vad som händer imorgon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du det blir fler MP-skandaler i veckan?
Tack för din röst!