Språkrören Romson och Fridolin.
1 av 3
Språkrören Romson och Fridolin. - Foto: TT
Miljöpartiet är minst sagt i blåsväder efter den senaste tidens skandaler.
2 av 3
Miljöpartiet är minst sagt i blåsväder efter den senaste tidens skandaler. - Foto: TT
Språkröret Gustav Fridolin får intern kritik för sitt uttalande om att han inte förstod att kvinnor blir kränkta när en man vägrar skaka hand med dem.
3 av 3
Språkröret Gustav Fridolin får intern kritik för sitt uttalande om att han inte förstod att kvinnor blir kränkta när en man vägrar skaka hand med dem. - Foto: TT / Picmonkey

Miljöpartiet skjuter upp sitt krismöte: Rädda för att bli avlyssnade

MP skulle ha krismöte om de senaste tidernas skandaler.


Det har minst sagt varit en tuff tid för Miljöpartiet som under söndagen kallade till krismöte. Nu rapporterar TT att det blivit uppskjutet.

– Det blir inget krismöte i dag. Det är uppskjutet, säger Sandra Ahlstrand, politiskt sakkunnig i regeringskansliet, som just nu arbetar med pressfrågor på Miljöpartiets kommunikationsavdelning till TT via Dagens Nyheter.

Fortsättningsbis säger Ahlstrand att MP aldrig kommenterar var interna möten ska hållas. Bakgrunden till mötet är interna krav på att partiets kommunikation och organisation måste stärkas.

Många menar att hur ledningen hanterade fallet med partistyrelsekandidaten Yasri Khan som inte skakar hand med kvinnor.

Men internt menar också MP-politiker att kritiken mot Mehmet Kaplan, som avgick som bostadsminister, är orättvis.

– Det har blivit en ganska ytlig löpsedelsdiskussion om det som varit, säger Anna Bodjo, MP-språkrör i Kalmar till TT.

SVT Nyheter har tagit del av dokument där partilkansliet skrivet att det fanns misstanke om att obehöriga skulle ha kunnat delta. Som exempelvis journalister.

”...vi har stark anledning att tro att minst en nyhetsredaktion har fått tag i själva kallelsen, och därmed också har koderna till telefonmötet. Att sådan information läcker ut är mycket allvarligt [...] Vi håller nu på och ser över ett antal säkerhetsfrågor för att säkerställa att vi kan genomföra ett möte utan risk för avlyssning.”

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!