Carl Schlyter tänker inte kandidera som språkrör.
1 av 3
Carl Schlyter tänker inte kandidera som språkrör. - Foto: TT / TT / PicMonkey
Carl Schlyter sitter i riksdagen och är ordförande i riksdagens EU-nämnd. Han har sagt att han kan ta över efter Fridolin, men nu säger han att han inte kandiderar.
2 av 3
Carl Schlyter sitter i riksdagen och är ordförande i riksdagens EU-nämnd. Han har sagt att han kan ta över efter Fridolin, men nu säger han att han inte kandiderar. - Foto: TT
Gustav Fridolin, MP-språkrör.
3 av 3
Gustav Fridolin, MP-språkrör. - Foto: TT

Gustav Fridolins utmanare backar – tänker inte kandidera som språkrör

Det sades att Carl Schlyter var redo att ta över efter Gustav Fridolin. Nu säger han att han inte alls tänker kandidera som språkrör.


Hur går det för språkrören i Miljöpartiet egentligen? Ja, det är många som frågar sig.

Någon som åtminstone inte vill peta Gustav Fridolin är Carl Schlyter. Det har sagts att han är redo att ta över om partiets medlemmar vill byta ut Fridolin, men nu tillbakavisar han det.

– Jag har igår meddelat valberedningen att jag inte kandiderar som språkrör, skriver Schlyter på Facebook, rapporterar SVT.

– Min inställning är och har varit att den situation vi befinner oss i nu leder till att vi bör ge båda våra språkrör förnyat mandat för det kommande året på vår kongress, skriver Schlyter enligt SVT.

Men det finns fortfarande andra som kan tänkas kandidera till språkrörsposterna. Det återstår att se hur det går för Fridolin och Romson som kan bytas ut på MP-kongressen som börjar 13 maj i Karlstad.

Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Fridolin bytas ut?
Tack för din röst!