Anna Kelemen var redan tidigare avstängd från sitt uppdrag i valberedningen på grund av en tidigare händelse.
Anna Kelemen var redan tidigare avstängd från sitt uppdrag i valberedningen på grund av en tidigare händelse. - Foto: Miljöpartiet / Skärmdump

MP-politikern tvingas bort efter sjuka sms:et

Anna Kelemens nominering till valberedningen inför kongressen nu i helgen dras tillbaka.


Miljöpartisten Anna Kelemen, ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i vård- och omsorgsnämnden för Miljöpartiet i Lidköping, fick under söndagen ett sms från journalisten John Granlund på Aftonbladet. På sms:et svarade hon "Är du dum i huvudet?".


Hennes agerande har efter det mötts av kritik. Jon Karlfeldt, sammankallande i MP:s partistyrelse, är en av dem som inte tycker hennes svar är okej.

– Det är ett fullständigt oacceptabelt beteende för en förtroendevald i Miljöpartiet, säger han till Nyheter24.

Han berättar att Anna Kelemen redan tidigare var avstängd från sitt uppdrag i valberedningen på grund av en tidigare händelse.

– Jag har pratat med hennes distriktsordförande i dag som berättade att de avser att dra tillbaka nomineringen av henne till valberedningen inför kongressen nu i helgen. Hon kommer alltså inte att föreslås till omval, säger Jon Karlfeldt.

Vad ser du som problemet med att en förtroendevald har en sådan här ton till media?

– Jag har full förståelse för att man kan finna det frustrerande om man är väldigt påpassad av media. Men som politiker har vi faktiskt en skyldighet att bete oss med vanligt hyfs och artighet gentemot journalister.

Under tisdagen rapporterade flera lokala medier att Kelemen avsäger sig sina politiska uppdrag samt har bett reportern om ursäkt.

SMS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!