SD ville gärna få en bit av högerextremistens pengar.
1 av 3
SD ville gärna få en bit av högerextremistens pengar. - Foto: TT / TT / Emojipedia
Men till slut valde man att avstå.
2 av 3
Men till slut valde man att avstå. - Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Jimmie Åkessons hemliga plan: Ville tigga pengar av högerextremist

Sverigedemokraterna var väldigt sugna på att få ta del av en rik högerextremists pengar.


Det kostar att försöka ta sig in i riksdagen. Det fick Sverigedemokraterna uppleva 2010, innan de röstades in.

Nu har Aftonbladet avslöjat uppgifter om att partiet bland annat ville tigga pengar av kända högerextremisten Patrik Brinkmann.

Partitopparna planerade ett möte mellan partiledare Jimmie Åkesson och Brinkmann, men det var viktigt att det skedde i hemlighet.

"Det kanske föreligger ett problem om du Jimmie syns så offentligt i dessa sammanhang", skrev bland annat Kent Ekeroth i mejl. (Ekeroth som enligt en expert borde blivit kickad ur partiet.)

I mejlkonversationer vägde SD:arna fördelar och nackdelar mot varandra. De ansåg att det vore schyst att få ta del av den rika högerextremistens pengar, men var medvetna om att det kunde vara dåligt att synas i hans sällskap.

I stället fick Kent Ekeroth hålla kontakt med den rike affärsmannen vars familj ska äga ungefär 30 miljoner kronor i aktier.

När Jimmie Åkesson bjudits in till en "grillkväll" hos Brinkmann valde SD-ledaren att avstå. Försöket att få loss pengar från honom rann sedan mer eller mindre ut i sanden, enligt uppgifterna från Aftonbladet.

SD brukar ju annars vara kritiska till att folk tigger pengar. Som SD:aren som sa att "Tjusiga tjejer ska inte tigga pengar" och minns du Sverigedemokraten som under Halloween klädde ut sig till tiggare?

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det ok att partiet tar emot pengar av högerextremister?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.