SD hade en gala med över 400 gäster på det anrika hotellet.
1 av 2
SD hade en gala med över 400 gäster på det anrika hotellet. - Foto: TT
Grand Hôtel.
2 av 2
Grand Hôtel. - Foto: TT

Grand Hôtel efter SD-galan: Borde brutit kontraktet

Efter den kritiserade SD-galan på Grand Hôtel backar nu storhotellet om beslutet.


Grand Hôtel skriver i ett pressmeddelande att de ångrar att de inte bröt kontraktet inför Sverigedemokraternas uppmärksammade gala på hotellet, skriver Aftonbladet.

Hotellet lät Sverigedemokraterna hålla en gala kallad "Alternativ Nobelfest" i deras lokaler. Över 400 gäster, därav flera med högerpopulistiska åsikter fanns med på gästlistan.

Efter beslutet har hotellet fått massiv kritik från allmänheten, bland annat har de fått bottenbetyg på sociala medier och flera hundra kommentarer. Nu svarar Grand Hôtels VD Pia Djupmark att de gjorde ett misstag när de inte bröt kontraktet.

”Den uppmärksamhet som detta fått, har givetvis i sig varit skadlig. När vi för 7 veckor sedan började agera för att komma ur kontraktet var det dock inte negativ publicitet vi tänkte på, vi ville helt enkelt inte ha arrangemanget här”.

”I efterhand kan vi konstatera att vi aldrig borde tagit bokningen”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Beslutet har uppmärksammats av PR-experten Paul Ronge på Twitter där han skriver att hotellet tagit rätt beslut.

Till Aftonbladet säger han att han tror att hotellets beslut kommer stärka verksamheten.

– Det är otroligt välformulerat och insiktsfullt av Grand, säger han.

Läs hela Grand Hôtels pressmeddelande här.

Nyheter24 har tidigare skrivit om nätmobiliseringen mot Grand Hôtel efter galan. Vill du veta vad SD bjöd sina gäster på under galan kan du läsa om menyn här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Grand Hôtel låtit SD ha sin gala på hotellet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Handelsbankens vinst minskar något

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.