SD:s Mattias Karlsson vill ha en ursäkt från det anrika hotellet.
1 av 3
SD:s Mattias Karlsson vill ha en ursäkt från det anrika hotellet. - Foto: TT
Han kallar hotellets agerande för hyckleri.
2 av 3
Han kallar hotellets agerande för hyckleri. - Foto: TT
Grand Hôtel lät partiet hålla en gala med 400 gäster i deras lokaler.
3 av 3
Grand Hôtel lät partiet hålla en gala med 400 gäster i deras lokaler. - Foto: TT

SD uppmanar sympatisörer att bojkotta Grand Hôtel: "Det är hyckleri"

Efter Grand Hôtels pressmeddelande går Sverigedemokraterna till hård attack mot hotellet.


Efter den uppmärksammade och kritiserade SD-galan på Grand Hôtel i Stockholm går nu Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson till hård attack mot hotellet, skriver Aftonbladet.

Under söndagen skickade Grand Hôtels VD Pia Djupmark ut ett pressmeddelande där hon sade att hotellet borde brutit kontraktet med partiet innan galan.

Något som Mattias Karlsson kallar för hyckleri.

– De tyckte inte att så var fallet när de lät Saudiarabien fira sin nationaldag där. Men nu ångrar man att demokratiskt valda politiker delar ut ett demokratipris till en frihetshjälte som varit med om att störta en av världshistoriens värsta diktaturer. Det är hyckleri på en nivå som vi aldrig har sett tidigare, säger han till Aftonbladet.

Han säger också att vänsterpopulistiska röster på Twitter och sociala medier i Stockholm har alldeles för stor makt över institutioner. Han går så långt som att kalla deras inflytande för obehagligt.

Flera personer i personalen på hotellet har berättat för ETC att de inte kände sig bekväma med att servera "högerextremister". Men Mattias Karlsson förstår inte kritiken.

– De har serverat representanter för en rad diktaturer, men aldrig klagat tidigare. Alla har full rätt att tycka illa om våra politiska åsikter men när det går så långt att man ser människor som ondskefulla och oberörbara då är man inne på en farlig väg. Att hotellet nu för första gången i sin 142-åriga historia går offentligt ut och tar avstånd från sina gäster beror på ”det sjuka samhällsklimatet”, säger han.

Nu kräver partiet en ursäkt från Grand Hôtel annars kommer de uppmana sina sympatisörer både i Sverige och utomlands att bojkotta hotellet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den sociala medierstormen mot Grand Hôtel efter galan och 6 vidriga åsikter gäster på partiets gala faktiskt har.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Grand Hôtel låtit SD ha sin gala på hotellet?
Tack för din röst!