Åkessons hem attackerat igår kväll.
Åkessons hem attackerat igår kväll. - Foto: TT

Jimmie Åkessons hem attackerat: "Värsta hittills"

Jimmie Åkessons hus i Sölvesborg har under tisdagskvällen blivit attackerat – och några försökte även att ta sig in i huset.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons hus blev på tisdagskvällen attackerat av flera personer som kastade ägg på husets fasad och på bilen. Dessutom sköt de raketer mot bilen, uppger Expressen som också fått attacken bekräftad av polisen.

Åkessons sambo Louise Erixon skriver på Facebook att det är den "värsta attacken hittills" eftersom de okända personerna också försökte att ta sig in i huset.

När Expressen når Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge så säger han:

– Jag har hört att det ska ha hänt, ja, men jag har inga detaljer.

Under onsdagen ska Åkesson hålla en presskonferens där han enligt pressmeddelande har "någonting viktigt att berätta". Om pressträffen handlar om attacken tror inte Henrik Vinge alls på.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det är fruktansvärt. Det är en sak att man tar stryk politiskt, det tillhör spelet. Man att se sig på ens personliga hem, det är ett stort övergrepp, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

Åkesson och hans familjs hus har tidigare blivit utsatta för attacker.

Under fredagen gick Säpo ut och menade att man inte kunnat koppla attacken på Åkessons bostad till någon slags extremism.

– I nuläget ser vi inga kopplingar till extremismiljöer i det som skedde mot Jimmie Åkessons hus. Vi går vidare med förundersökningen och följer upp det material vi har, men det går inte att kommentera vidare, säger Säpos Karl Melin till Aftonbladet.

Åkesson berättar sanningen bakom sjukskrivningen: "Det höll inte"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.