Många människor har problem med sina iPhones när det är kallt ute.
1 av 4
Många människor har problem med sina iPhones när det är kallt ute. - Foto: TT Nyhetsbyrån
På grund av kylan slutar de helt enkelt att fungera – trots att det finns batteri kvar.
2 av 4
På grund av kylan slutar de helt enkelt att fungera – trots att det finns batteri kvar. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Och eftersom vi använder våra mobiler allt oftare till att göra saker i våra liv kan det här skapa en hel del problem.
3 av 4
Och eftersom vi använder våra mobiler allt oftare till att göra saker i våra liv kan det här skapa en hel del problem. - Foto: TT Nyhetsbyrån
En iPhone är helt enkelt inte byggd att fungera i varken kalla eller varma temperaturer.
4 av 4
En iPhone är helt enkelt inte byggd att fungera i varken kalla eller varma temperaturer. - Foto: Skärmdump Apple

Så här ska du göra för att din mobil inte ska dö när det är kallt ute

Har du varit med om att din mobil dör när det är kallt ute – trots att den är fulladdad? Här är vad du ska göra för att undvika det.


Många människor har problem med sina iPhones när det är kallt ute. På grund av kylan slutar de helt enkelt att fungera – trots att det finns batteri kvar.

Och eftersom vi använder våra mobiler allt oftare till att göra saker i våra liv – som till exempel att köpa bussbiljett, hitta rätt adress via GPS eller hålla kontakten med de vi ska träffa – kan det här skapa en hel del problem, skriver norska sajten Sid3.

– Om jag loggar in på sociala medier för att skriva något medan jag är utomhus i några minusgrader kan min mobil gå från 60 procents batteri till att dö på några sekunder, säger en iPhone-användare till sajten.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Och det kan räcka med bara några minusgrader för att iPhonen ska dö. Enligt sajten ska även iPhone 6s vara en modell som är mer känslig mot kyla jämfört med tidigare modeller.

Anledningen till att mobilen dör när den utsätts för kyla är att batteriet helt enkelt inte är byggt för låga temperaturer. Det här gäller egentligen de flesta mobiler, men problemet verkar vara större hos iPhone. Det är också oklart om Apple kommer att göra någon förändring till nästa generations modell.

Enligt Apple själva är alla temperaturer under noll grader "för kallt", precis som iPhonen också kan bli "för varm".

Bildkälla: Skärmdump Apple

De flesta batterier trivs bäst när det är runt 20 grader varmt.

Låga temperaturer ökar det interna motståndet i batteriet, vilket gör att batteriets kapacitet minskar, enligt Battery University.

När du däremot kommer in i värmen igen funkar mobilen som vanligt igen.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Vad ska man då göra för att undvika att mobilen dör på grund av kylan?

Ja, eftersom iPhones helt enkelt inte är byggda för att fungera i minusgrader handlar det snarare om att hålla den varma så mycket som möjligt.

Om du till exempel vet att du kommer att vilja använda din mobil utomhus när det är kallt kan det vara bra att försöka hålla den förvarad nära din kropp. På så sätt kan mobilen få värme från din kroppstemperatur.

En innerficka är till exempel en utmärkt plats att lägga din mobiltelefon i, mycket hellre än en vanlig ficka på en tjock vinterjacka, skriver Side3.

Brukar du somna med din iPhone i sängen? Då borde också se det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har din mobil dött på grund av kyla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Stockholmsbörsen förväntas öppna med en svag nedgång enligt IG Markets. Detta efter att handeln backat under gårdagseftermiddagen och stängt nedåt.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.