Breivik parkerar den vita skåpbilen.
1 av 3
Breivik parkerar den vita skåpbilen.
undefined
2 av 3
undefined
undefined
3 av 3
undefined

Här exploderar Breiviks bomb

Nya övervakningsbilder från attentatet visar hur terroristen lämnar sin bomb och går därifrån. Sedan exploderar regeringskvarteret.


Åtta dog

Bomben i Oslo skördade åtta dödsoffer den 22 juli 2011. Efter smällen tog sig Breivik ut till ön Utöya och sköt ihjäl 69 personer på socialdemokratiska AUF:s sommarläger. I somras dömdes han till 21 års fängelse (Norges hårdaste straff) men han kan sitta kvar fem år i taget om han bedöms som samhällsfarlig.

OSLO. Här är de aldrig tidigare visade bilderna på hur det gick till i centrala Oslo den 22 juli 2011. Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik, iklädd sin egentillverkade uniform, parkerar en vit skåpbil utanför regeringskansliet och går därifrån.

Tor-Inge Kristoffersen, som arbetar som säkerhetsvakt i regeringskvarteret, satt och tittade på övervakningsbilderna. Han berättar i klippet som NRK publicerar att han precis var på väg att smsa skåpbilens registreringsnummer till bilregistret - när det small.

De nya bilderna visar på det tryck som Breiviks bomb orsakade och den förödelse som blev resultatet. Klippet är en del i ett extrainsatt specialprogram av NRK:s Brennpunkt som sänds på tisdagskvällen.

Youtubeklipp från precis efter bomben:



Här sjunger 40 000 personer "Barn av regnbågen", den värsta sång Breivik vet, i samband med rättegången:


/
/
/
NRK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!