Johanna Kull, Sparanalytiker på ​Avanza, ger oss de bästa spar-tipsen!
1 av 2
Johanna Kull, Sparanalytiker på ​Avanza, ger oss de bästa spar-tipsen! - Foto: TT
MONEYZZ!
2 av 2
MONEYZZ! - Foto: TT

Fick du pengar i julklapp? Så får du summan att växa

Fick du lite cash i julklapp och vill lägga pengarna på något smart? Då är det här något för dig.


I stället för att handla upp de där pengarna du fick från farmor i julklapp så kan du göra investera pengarna i din egen framtid.

Nyheter24 har pratat med Johanna Kull, sparanalytiker på Avanza, för att få lite tips som kan hjälpa oss med sparandet.

– Vill du spara pengar så är det bästa att börja spara direkt när pengarna kommer in, i stället för att vänta och se hur mycket som är kvar när månaden är slut, säger hon.

Hon förklarar också att det är viktigt att blicka framåt och ha drömmar. Att tänka på den där resan du ska göra i sommar är ett bra tips.

Men är du dålig på att låta pengarna vara kvar på sparkontot, eller vill se dina pengar växa, så har Johanna de perfekta tipsen.

– Har du pengarna i ett vanligt sparkonto så kommer inte pengarna att växa. Så öppna istället ett investeringskonto och spara pengarna i en Sverigefond. Det betyder att du köper en andel av svenska företag och bolag. Då kommer dina pengar att minska och öka successivt. Men om tio år kan pengarna du investerat ha fördubblats, säger hon.

Att öppna ett sådant konto och spara i fonder kan du göra på egen hand via din internetbank, superenkelt!

Så, fick du en 500-lapp i julklapp? Varför inte sätta sätta in den på ett investeringskonto – och få en 1000-lapp i julklapp om tio år? Värt!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!