En ny sextrend sveper in över Europa...
1 av 3
En ny sextrend sveper in över Europa... - Foto: Shutterstock
Och det rör sig alltså inte om trekanter.
2 av 3
Och det rör sig alltså inte om trekanter. - Foto: Shutterstock
Utan om swinging!
3 av 3
Utan om swinging! - Foto: Shutterstock

Ny sextrend sveper in över Europa – kan leda till slagsmål

Den nya sextrenden sveper in som en våg över Europa, och den är inte något får blyga.


Att ha sex med andra än sin partner, oavsett om denne är med eller inte, är för många otänkbart. Några går så långt som att kalla det otrohet.

Men kanske börjar tiderna förändras och fler människor vågar gå emot tvåsamhetsnormen. Just nu sprider dessutom sig swinging som en trend över Europa.

Detta visar åtminstone en undersökning av otrohetssajten Victoria Milan. I undersökningen deltog 4 907 kvinnor från olika swingingpar i hela Europa, som fick svara på om deras swingingvanor.

Swinging innebär att par bjuder in fler i sovrummet, gör partnerbyten eller går på tillställningar tillsammans där de har sex med andra. Man kan säga att det är ett slags öppet förhållande, fast där personerna har sex tillsammans.

”Européerna är kända för sin öppna inställning till att ha älskare och ha otrohetsaffärer och nu vet vi att de också gillar att dela med sig. När par swingar, döljer de inte sina vilda fantasier från sin långsiktiga partner - de involverar dem och våra medlemmar berättar att det är nästan alltid en trevlig och tillfredsställande upplevelse”, säger Sigurd Vedal, grundare och vd för Victoria Milan, i ett pressmeddelande till Nyheter24.

De swingar mest

Undersökningen visade att det främst är kvinnor som tar initiativet till att bjuda in andra par.

Men de som swingar mest i Europa är fransmännen. Där är det så vanligt att över en tredjedel av paren livar upp sitt sexliv med swingerliv.

I Skandinavien är norrmännen mer angelägna om att swinga. Där gillar 31,5 procent av paren att ha lite äventyr i sängen. I Sverige är det bara 23,8 procent som vågar öppna sina sovrumsdörrar. Men vi hamnade åtminstone på topp-10-listan.

Storbritannien hamnade på nionde plats, men det är väl föga förvånande att de är rädda att öppna sina dörrar.

Swingar med sina vänner

Undersökningen visade också att drygt en tredjedel av kvinnorna medgav att de älskar att dela sina sovrum med andra par. Och det är de heller inte tysta om.

Närmare hälften sade att de oftast swingar med vänner de redan har, medan en tredjedel säger att de lever ut med likasinnade par de träffar på nätet.

Föga förvånande är väl att inte särskilt många (bara 6,3 procent) vågar swinga med sina grannar.

Så går det till

Att swinga betyder inte per automatik att man har gruppsex. I undersökningen angav bara 16 procent att de troligtvis har gruppsex när de swingar.

Istället är det något helt annat som de tycker är hett – att kolla på varandra när de har sex. 49 procent av paren angav att det är det absolut hetaste scenariot.

Enbart 14 procent vill ha sex med medlemmar från det andra paret separat.

Avundsjukan är stark

Fastän paren har gått med på att öppna sina sovrum medger 42,6 procent av kvinnorna att de upplever svartsjuka. En tredjedel av kvinnorna anser istället att den dominerande känslan är ren kåthet och ännu fler – 37 procent – att de kände sig extremt tända.

Men bara 3,2 procent vågar säga att den var lite nervös.

Kan leda till slagsmål

Ett stort problem hos swinging kan dock vara att en tredjedel av kvinnorna känner av aggression hos sina partners. Och lika många uppgav att det största skälet till att hela sessionen skulle kunna gå fel är när männen kommer i slagsmål med varandra.

Här är de tio länder med par som swingar mest

1. Frankrike (33.8 %)
2. Norge (31.5 %)
3. Nederländerna 26.8 %
4. Danmark (27.5 %)
5. Finland (26.7 %)
6. Belgien (25.2 %)
7. Irland (25.0 %)
8. Sverige (23.8 %)
9. Storbritannien (22.2 %)
10. Spanien (20.2 %)

Kolla även in Victoria Milans undersökning om hur mycket svenskar får ligga. Läs även Malin Nilssons krönika: "Ja jag har flickvän men jag ligger med andra ändå."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du swingat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.