1 av 4
- Foto: Pressbild
2 av 4
- Foto: Pressbild
3 av 4
- Foto: Pressbild
4 av 4
- Foto: Pressbild

Här är svenska pizzan som görs på ölrester: "Smaken blir grövre"

Pizzan, som fått namnet Chiara Organica, är helt enkelt gjord på resterna från ölbryggning.


Många är vi säkert som har hört om konstiga pizzor – i alla dess färger och former.

Nu kommer en ny – gjord på ekologiska restprodukter från öl.

Bildkälla: Pressbild

Det är pizzerian "800 grader" i Stockholm som ligger bakom pizzan.

– Drömmen är sann. Nu kan man inte bara dricka, utan även äta öl. Smaken blir lite grövre, brödigare och fylligare. Bärsigare helt enkelt, säger Anders Östblom på pizzerian i ett pressmeddelande.

Pizzan, som fått namnet Chiara Organica, är gjord på resterna från bryggningen av ölet Norrlands guld. Pizzadegen innehåller en tredjedel ekologiskt drav (ölrester) och toppas med tomatsås, mozzarella, parmesan och basilika.

Bildkälla: Pressbild

Restprodukten består i sin tur bland annat av krossat kornmalt. Den innehåller också socker, långa kolhydrater och ungefär lika mycket protein som hos mandlar.

– Att öl och pizza går hand i hand är ju allmänt känt, men nu har vi tagit det till nästa nivå, säger Stefan Santos, marknadschef för öl på Spendrups.

Bildkälla: Pressbild

Ölpizzan kommer att kunna köpas på pizzerian "800 grader" under juni och på musikfestivalerna Way Out West och Popaganda i sommar.

Se också statsminister Stefan Löfvens hemliga knep – för att beställa pizza:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Öl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du pizza?
Tack för din röst!