Vill du få söner? Bli rik!

Färsk studie visar att rika mödrar får fler söner.


Har du svårt att få en son? Bli rik! Enligt en färsk studie får du lättare söner om du har det bra ställt. Om du lever fattigt är det troligare att du föder flickor till världen.

Studieresultaten visade nämligen att rika kvinnor lättare fick söner än kvinnor som hade det sämre ställt. Forskare misstänker nu att bestämmelsen på ett barns kön inte bara är slumpmässigt valt. Efter upptäckten tror man att könets bestämmelse också påverkas av moderns livsstil och miljö.

Enligt forskare har en kvinna som lever i goda förhållanden störst chans att föra sina gener vidare genom att föda söner. Detta då sönerna i sin tur kan avla hundratals barn och föra arvet vidare.

Men om kvinnan är underviktig är det en dålig investering att skaffa en son. Detta då en svag pojke kommer att få hård konkurrens från de andra starka männen.

I studien deltog mer än 95 000 kvinnor från Rwanda, där det är tillåtet med månggifte. De fruar som rankades högre än de andra fick fler söner än de övriga kvinnorna.

Ju lägre ner på skalan kvinnorna hamnade, desto mindre mat och lyx fanns över, vilket gjorde att fruarna födde döttrar i stället, skriver Daily Mail.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!