Franska säkerhetsstyrkor kliver ombord ett plan i södra Frankrike på torsdagen, för att transporteras över halva planeten till Nya Kaledonien.
Franska säkerhetsstyrkor kliver ombord ett plan i södra Frankrike på torsdagen, för att transporteras över halva planeten till Nya Kaledonien. - Foto: Frankrikes armé/AP/TT

Ytterligare en dödad i orolig fransk ögrupp

Ytterligare en person har dödats och två har skadats i oroligheter i den franska ögruppen Nya Kaledonien.


En källa uppger att den döde och en av de skadade var en far och son som försökte att passera barrikader som demonstranter satt upp i norra Kaala-Gomen-området.

Franska soldater och polis patrullerar under lördagen i huvudstaden Nouméa, där gator är fyllda med bråte. Fordon och byggnader har stuckits i brand under fem nätter av upplopp och plundring där totalt sex personer dödats.

Oron har uppkommit till följd av sociala spänningar och en politisk strid mellan självständighetsrörelsen och myndigheter.

Nya Kaledonien är en fransk administrativ enhet i Stilla havet. I december 2021 röstade 96,5 procent av väljarna för att stanna som en del av Frankrike, men självständighetssidan bojkottade omröstningen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!