Ungdomar blir djurplågare

Inget mer tevespelande för ligisterna.


Två ungdomar i Kanada, som inte gjorde något när deras vänner torterade en katt i en mikrovågsugn, dömdes av en domare i Edmonton att inte få spela våldsamma tevespel. Pojkarna dömdes för att ha brutit sig in i en familjs hem när familjen var på semester.

Tillsammans med två vänner bröt sig gänget in i huset. Där två av killarna tog ägarens katt och stoppade in den i mikron. Katten grillades levande i tio minuter rakt framför näsan på de två passiva killarna som inte gjorde något för att förhindra djurplågeriet.

De två andra killarna, som var ansvariga kattens död, dömdes till ett års skyddstillsyn. De får inte heller spela våldsamma tevespel utan tillstånd av sina föräldrar. Pojkarna förbjöds från att ha kontakt med de andra involverade i fallet eller kattens ägare. Och dömdes till att hålla sig på 100 meters avstånd från huset. Böterna blev 250 dollar. Dessutom ska de lämna ett DNA-stickprov till Kanadas kriminaldatabas.

En rekommendation mot våldsamma tevespel kom från en psykologisk bedömning. Det som var känt var att en av killarna gillade att spela ett ishockeyspel som kunde klassas som våldsamt. Trots att läkaransvariga i fallet inte kunde hitta en direkt koppling mellan ungdomarnas agerande och tevespel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!