Hjärtskärande: Hund vägrar lämna sin döde kamrat

Hunden dog i en bilolycka – då släpade kompisen av henne från vägen och satte sig för att vaka. Nu har det gått sju dagar.


Vakade över död husse

Nyheter24 har tidigare skrivit om Schäfern Capitan som sprang hemifrån när hans husse, Miguel Guzman, avled 2006. En vecka senare när familjen skulle besöka gravplatsen i Villa Carlos Paz hittade de hunden som satt och ylade bredvid gravstenen. Sedan dess har han återvänt till graven flera gånger under sex år.

FILIPPOVKA. Det var i den ryska staden Filippovka som hunden blev påkörd och avled i förra veckan. Något hennes bäste vän och följeslagare hade svårt att acceptera.

Schäfern drog henne av vägen och har vägrat att röra sig från hennes sida sedan dess. I sju dagar har han värmt henne med sin kropp och försökt lyfta upp henne – i väntan på ett mirakel som aldrig kommer.

– Det är så sorgligt. Han låter inte någon komma nära henne och han försöker hålla henne varm med sin egen kropp, säger ett vittne, enligt Daily Mail.

Man har försökt locka bort schäfern med både vatten och mat så att hunden kan begravas. Men han vägrar lämna platsen – något som fått människor att ge hundarna smeknamnen "Romeo och Julia".

Se ett klipp på hundarna här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!