De misstänkta männen fastnade på en övervakningsfilm strax innan misshandeln.
1 av 2
De misstänkta männen fastnade på en övervakningsfilm strax innan misshandeln. - Foto: Polisen
Det är mannen i röda byxor som misstänks ha hamnat i bråk med 37-åringen först.
2 av 2
Det är mannen i röda byxor som misstänks ha hamnat i bråk med 37-åringen först. - Foto: Polisen

"Gammelsmurf" slog ner 37-åring – greps

En 37-årige man i Melbourne blev misshandlad av fyra män utklädda till smurfar. Anledningen? Han vägrade ge "Gammelsmurfen" en cigarett.


Smurfarna

Smurfarna är en belgisk tecknad serie om små, blå varelser som lever i det "Glömda landet". De flesta av smurfarna är över 100 år gamla och väldigt lika varandra. Undantaget är ledaren Gammelsmurfen som har röda byxor och vitt skägg. 

MELBOURNE. Polisen i Melbourne, Australien trodde inte sina öron när en man ringde in och sa att han blivit misshandlad av fyra män utklädda till smurfar.

Den 37-årige mannen var i en matbutik när han hamnade i ett gräl med smurfmännen. En av männen, utklädd till Gammelsmurfen, frågade om han kunde få en cigarett. 

Polisen släppte en övervakningsfilm

37-åringen vägrade dela med sig av cigaretterna och lämnade butiken – då blev han misshandlad. Polisen misstänkte snabbt att Smurfmännen låg bakom attacken och släppte en övervakningsfilm från matbutiken. 

Efter att bilderna publicerats i flera tidningar överlämnade sig fyra män, tre 19-åringar och en 18-åring, självmant till polisen. De är nu misstänkta för misshandel. Polisen vill inte bekräfta att de misstänkta männen är männen som var utklädda till smurfar.

– Vi försöker få en klar bild av händelseförloppet innan misshandeln, säger en polis enligt Daily Mail.

Se övervakningsfilmen här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!