Steve, 46, har injicerat ormgift i 20 år

Hävdar att han inte har varit sjuk en enda dag sedan han började med ormgiftet. OBS: Pröva inte på detta hemma.


Som medicin

Enligt Steve Ludwin använde zoologen Bill Haast ormgift för att behandla patienter av olika slag. Behandlingen var framgångsrik, jämfört med medicinen som fanns på den tiden, men operationen ska ha stängts ner av den amerikanska regeringen, säger 46-åringen.

Efter att man har hittat medicinska egenskaper hos ormgiftet har det kontroversiella ämnet däremot återigen blivit aktuellt bland forskare.

Steve Ludwin, 46, har injicerat sig med några av världens farligaste ormgift i 20 år. Varför? Jo, Steve tror att giftet förlänger hans livslängd.

Men först måste man bli immun. Därför började Steve lättsamt genom att endast stryka ormgiftet på sin arm, det dröjde ett tag innan han tog fram sprutan.

– Det var som att lära sig dricka alkohol. Jag tog lite mer i taget, tills jag tog för mycket och var tvungen att minska, säger han. 

Inspirerades av mentorn

I sin ungdom träffade Steve zoologen Bill Haast, som var känd för att injicera sig själv med ormgift. 

Haast ville bli immun mot giftet - men märkte också att han kände sig starkare av det livsfarliga ämnet. Förra året dog zoologen vid 100 års ålder.

– Han sa att han inte hade varit sjuk en dag i sitt liv och det fick mig att tänka att det finns något med det här, berättar 46-åringen.

Steve hävdar att han inte heller har drabbats av några sjukdomar sedan han började injicera giftet. Förutom en gång, då det blev lite för mycket av det goda, och 46-åringen hamnade i koma. OBS! Testa inte på detta hemma:


/
Orm
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!