Detta händer om du tappar en iPhone i saltvatten

Saltvatten brukar vara väldigt dålig för iPhone eller vilken telefon som helst. Hur klarar en ny iPhone 7 testet?


Nyheter24 har tidigare berättat om killarna bakom TechRax som utsätter iPhone 6s och iPhone 7 för olika tester. Bland annat har man kollat vad som händer om man lägger en telefon i glödande lava och vad som händer om en alligator får tag i en iPhone. (hint: det gick riktigt brutalt till)

Den här gången är det ett test som förmodligen fler kan relatera till. Vad händer om man tappar sin smartphone i Döda havet?

Vattnet i Döda havet är väldigt salt, upp till 8,6 gånger mer salt i vattnet än i vanligt havsvatten. Detta är platsen helt död, inte en fisk som överlever. Människor kan bada men det är inget som rekommenderas.

Kolla in videon här ovan för att se vad som händer med telefonen som få tillbringa 24 timmar under ytan.

OM du nu råkar tappa din telefon i havet, så här kan du rädda den.

Går din telefon inte att väcka till liv efter att den hamnat i plurret så kanske det bara är att köpa en ny. Kolla in Prisjakt, där kan du jämföra priserna och se var de säljer en iPhone 7 billigast.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.