- Foto: TT/Wikimedia

5 kannibaler berättar: Så smakar människokött

Det är olagligt och helt fruktansvärt. Men du är ändå lite nyfiken, eller hur?


Det är inte bara olagligt – det är en av de mest tabubelagda tankar vi människor kan ha. Men vi har väl alla någon gång varit lite nyfikna? Hur smakar människokött egentligen?

1. ”Ganska gott. Det smakar lite som fläsk, men med en starkare bittrare smak”

Tysken Armin Meiwes är kanske den mest ökände kannibalen i modern tid. Meiwes sökte länge på nätet efter någon som skulle gå med på att bli uppäten, och till slut hittade han sitt offer. Efter att ha dödat 41-årige Bernd Juergen Brandes åt Meiwes upp 18 kilo kött från hans kropp. 


2. ”En mans bröst – det är det sötaste kött jag någonsin ätit”

Alfred Packer, även känd som ”Alferd”, kallas Colorado-kannibalen, och röjde runt i amerikanska mellanvästern på 1800-talet. Packer och några kamrater fastnade i Colorados berg under den kalla vintern 1874. När Packer kom tillbaka ensam erkände han att han ätit av sina kompisar. 

3. ”Det var som bra kalvkött, inte som något annat kött jag ätit.”

Multikonstnären William Seabrook testade att äta kött under en Afrika-resa. 

4. ”Det smälte i min mun, som en rå bit tonfisk på en sushi-restaurang”

1981 mördade japanen Issei Sagawa en holländsk kvinna genom att skjuta henne i nacken. Han våldtog sedan den döda kroppen och åt upp delar av kvinnan. Efter att Sagawa släppts ut ur fängelset har han blivit en kändis i Japan. 

5. ”Det är utsökt, smakar mycket bättre än fisk eller fläsk”

I början av 1800-talet åkte irländaren Alexander Pearce in i fängelse för stöld. Han rymde flera gånger, och under flykten ska han ätit upp sina flyktkamrater. 1824 fångades Pearce in och hängdes. 

Är du nyfiken på vad som händer med din kropp om du blir kannibal? Läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fy fan?!
Tack för din röst!