Skjutning i New York
Frank James misstänks för skjutningen i New York. - Foto: AP/TT och John Minchillo/TT

Frank, 62, är mannen som misstänks för skjutningen i New York

På tisdagsmorgonen öppnade en man eld på en tunnelbanestation i New York, och ett stort antal människor uppges ha skadats i attacken. Nu misstänker amerikansk polis den 62-årige Frank James, som kopplas till en skåpbil vars nyckel har hittats på brottsplatsen.


På tisdagen inkom larm, halv nio på morgonen lokal tid, om att flera personer hade skjutits vid tunnelbanestationen Fourth Avenue station i Sunset Park i New York. Ett stort antal människor ska ha skadats i attacken. 

Ännu är ingen gripen, men polisen meddelade under natten att man jagar en man vid namn Frank James, 62, som ska vara av “intresse för utredningen”. Senare under onsdagen gick polisen ut med att Frank James nu är misstänkt för skjutningen, rapporterar ABC News

Frank James. Foto: AP/TT

Frank James – jagas efter skjutningen i New York

Vittnen har tidigare uppgett att en man som liknande någon som arbetade i tunnelbanan, klädd i varselväst och med gasmask, besköt personerna. 

Polisen tror att James hade hyrt en skåpbil i sitt namn, vars nycklar hittades på brottsplatsen. Skåpbilen i fråga ska sedan ha hittats i Brooklyn. Nu undersöker man huruvida han kopplas till skjutningen, rapporterar CNN. 

Frank James har publicerat klipp på Youtube – pratar om våld 

Frank James har publicerat ett flertal filmer på Youtube där han pratar om våld och masskjutningar, däribland en som laddades upp på måndagen. I videon pratar han om någon som ägnade sig åt våld och hamnade i fängelse. 

Foto: Seth Wenig/TT

Polisen höjer säkerheten för New Yorks borgmästare

Polisen säger att man har höjt säkerheten för New Yorks borgmästare Eric Adams efter att ha hittat Youtube-klipp där Frank James hotar honom.

– Herr borgmästare, jag är ett offer för hur du tar hand om psykiskt sjuka, har han sagt enligt New York Post

I sina filmer på Youtube har Frank James sagt att han är diagnostiserad med en psykisk sjukdom. 

Polisen har ännu inte gripit någon efter tunnelbaneattacken och vädjar nu om hjälp från allmänheten att hitta gärningsmannen, skriver CNN

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!