Kvarlevor har hittats vid Lake Mead.
Kvarlevor har hittats vid Lake Mead. - Foto: John Locher/AP/TT och Lindsey Melvin/AP/TT

Här hittas mänskliga kvarlevor efter torka: "Lär dyka upp fler"

Under de senaste veckorna har området kring Lake Mead i Nevada plågats av en omfattande torka, vilket resulterat i en rad makabra fynd – och fler lär det bli, enligt polisen.


Den amerikanska delstaten Nevada har drabbats av ovanligt omfattande torka, vilket resulterat i att vattennivåerna i Lake Mead sjunkit drastiskt på kort tid, rapporterar CBS News.

Torkan, och de låga vattennivåerna, har medfört att allmänheten gjort flera kusliga fynd.

Mordoffer hittades i tunna vid Lake Mead

I slutet av april hittade nämligen några personer, som var ute och åkte båt i sjön, en rostig tunna som spolats upp i det leriga vattenbrynet. När de tittade i tunnan upptäckte de ett förruttnat lik.

Polisen kallades till platsen och efter en undersökning av liket kunde man konstatera att det rörde sig om en, ännu oidentifierad, man som blivit skjuten till döds – sannolikt någon gång mellan 1970 och 1980. 

Fyndet utreds, enligt CBS News, som misstänkt mord.

Stora delar av Lake Mead har torkat ut. Foto: John Locher/AP/TT

Människoskelett på sandbank i Lake Mead

I lördags gjordes ytterligare ett kusligt fynd vid Lake Mead. Då hittade nämligen två systrar, som var ute på en paddleboard-tur på sjön, skelett på en sandbank. 

Foto: Lindsey Melvin/AP/TT

Till en början trodde de att det var skelett från ett djur, men snart hittade de också käkben med mänskliga tänder. 

Polisen har bekräftat att det rör sig om mänskliga kvarlevor, men misstänker i nuläget inget brott.

Foto: John Locher/AP/TT

"Lär dyka upp fler kroppar"

Liket som hittades i tunnan har dock gjort att experter flaggar för att ännu fler mordoffer kan komma att hittas i Lake Mead. Tillvägagångssättet, att placera offret i en tunna och dumpa den ute till sjöss, beskrivs nämligen som ett typiskt tillvägagångssätt i maffians undre värld.

– Jag är villig att slå vad om att det kommer att dyka upp fler kroppar, säger Michael Green, professor i historia vid University of Nevada, till CBS News.

Utöver mordoffer anar man också att torkan kommer att göra att personer som drunknat, vars kroppar inte hittats, kommer att börja flyta upp till ytan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!