Råttan attackerade kvinnan när hon sov.
Råttan attackerade kvinnan när hon sov. - Foto: Mary Altaffer/AP/TT och Anders Wiklund/TT

Kvinna attackerad av råtta i sömnen – vaknade med köttsår

En 76-årig kvinna, med både demens och Parkinsons sjukdom, har skadats svårt efter att en råtta gått till våldsam attack mot henne när hon sov i sitt hem i brittiska Bingham.
– Det var blod överallt, säger hennes make till ITV.


Det var under den tidiga morgonen den 9 maj som John Kirk, 85, i vanlig ordning gick ned till sin frus sovrum i bostaden i Bingham. Men synen han möttes av var allt annat än vanlig.

Diana Kirk, 76, blev svårt biten av råtta

I sängen låg nämligen Diana Kirk, 76, som har en komplicerad sjukdomsbild med både demens, Parkinsons sjukdom och obefintlig smärtkänsel sedan ett fall, med svåra skador.

– Det var rivmärken i hennes ansikte, på hennes hals och händer. Det var blod överallt, berättar John för brittiska ITV.

– Jag har aldrig sett några liknande skador.

Här kan du läsa om hur enkelt råttor kan ta sig upp i din toalett.

"Försökt gnaga igenom skelettet"

John Kirk tillkallade genast ambulans och Diana Kirk kunde föras till sjukhus. Kort därpå stod det klart vad, eller snarare vem, som orsakat de svåra skadorna: en råtta som byggt bo i parets hus och som tidigare försökt bita andra.

– Det såg ut som om att den hade försökt gnaga rakt igenom skelettet, säger John Kirk till ITV, och konstaterar att hans fru sannolikt inte minns vad som hänt eller känt smärtan vid tillfället.

En granne lyckades senare fånga råttan som avlivades.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!