Fem män döms av en domstol i Tyskland för medlemskap i en lokal terrorcell inom IS. Arkivbild som visar en IS-flagga i Mosul, Irak 2017.
Fem män döms av en domstol i Tyskland för medlemskap i en lokal terrorcell inom IS. Arkivbild som visar en IS-flagga i Mosul, Irak 2017. - Foto: TT

Fem IS-män i tysk terrorcell döms

Fem män döms av en domstol i Tyskland för medlemskap i en lokal terrorcell inom terrorsekten Islamiska staten. Därifrån mottog man order från en ledande IS-medlem i Afghanistan.


Männen, som kommer från Tadzjikistan, döms till fängelse i mellan 9,5 och 3,5 år. Mannen som fick längst straff dömes även för att ha planerat att mörda en man som uttalat sig kritiskt om islam. Några av de andra männen döms också för delaktighet i planer på att utföra ett kontraktsmord i Albanien.

Enligt åklagarna hade männen slipat på sina militära förmågor genom paintball, och bland andra som deltog i det fanns "andra personer från islamistmiljön" som stod i kontakt med en man som dödade fyra personer i en attack i Wien i november 2020.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!