Pojken hittades efter åtta dagar.
Pojken hittades efter åtta dagar. - Foto: Johan Nilsson/TT och Stella Pictures

Pojke försvann spårlöst – hittades i avloppssystem efter åtta dagar

En åttaårig pojke försvann spårlöst från sitt hem i tyska Oldenburg. Inte förrän åtta dagar senare hittades pojken, som först befarades ha blivit kidnappad eller mördad, i ett avloppssystem, rapporterar BBC.


Det var den 17 juni som den åttaårige pojken, kallad Joe i tyska medier, försvann från familjens bostad i Oldenburg i norra Tyskland. Pojken anmäldes som försvunnen och polisen inledde en omfattande sökinsats.

Men det dröjde hela åtta dagar innan man till slut fann pojken, som enligt lokala medier ska ha någon form av funktionsvariation. 

Pojken hittades avklädd under brunnslock

På morgonen den 25 juni hörde nämligen förbipasserande ljud från en gatubrunn i närheten av pojkens hem. Polis tillkallades till platsen och väl där kunde man, genom att avlägsna brunnslocket på gatan, hitta pojken.

Enligt GP, vilka i sin tur refererar till tyska Stern, var pojken avklädd när han hittades och hans kläder låg utspridda runtom i avloppssystemet. Eftersom han var både utmattad och kraftigt nedkyld fördes han med ambulans till sjukhus.

För BBC uppger Joes pappa att pojken under omständigheterna mår bra. 

Polisen: Brott tros inte ligga bakom

Polisens utredning pekar på att pojken inte blivit utsatt för något brott.

– Efter att ha utvärderat alla spår och ledtrådar antar tjänstemännen nu att Joe kröp genom ett avlopp dagen då han försvann och tappade bort sig, säger polisen i Oldenburg, enligt Stern.

– Utredarna har inga indikationer på att Joe kunde ha varit utanför det här kanalsystemet under de åtta dagarna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!