Pojken misshandlades så hårt att båda benen behövde amputeras.
Pojken misshandlades så hårt att båda benen behövde amputeras. - Foto: Pixabay och Arkivbild/TT

Föräldrar misshandlade sin son – amputerade båda benen

Tony Hudgells födelseföräldrar misshandlade honom så brutalt att båda hans ben behövde amputeras. Snart släpps föräldrarna på fri fot efter fem år i brittiskt fängelse – något som upprör Tony och hans adoptivmamma.


Tony Hudgell, 7, misshandlades så brutalt som bebis, av sina föräldrar, att båda benen amputerades till följd av skadorna.

Sedan dess har han blivit en nationell insamlingsikon i Storbritannien och adoptivmamman Paula Hudgell har kämpat för hårdare straff för barnmisshandel, rapporterar tidningen Mirror.

Men trots att Tonys födelseföräldrar fick vad som då var maxstraffet – kommer de snart att vara ute efter mindre än fem år i fängelse.

Fem år i fängelse

I februari 2018 dömdes Jody Simpson, 24, och Anthony Smith, 47, för barnmisshandel vid Maidstone Crown Court och fick 10 år. Efter sommaren kommer de gå fria, trots att de Tony Hudgell misshandlades så hårt att hans ben amputerades. 

– Dessa monster har bara tillbringat fem år bakom lås och bom medan Tony står inför en livstid av utmaningar som ett resultat av deras ondska. De behöver inte visa någon ånger för att gå fria. Det är som ett slag i magen, säger Paula Hudgell till tidningen.

Hon berättar även att Tony Hudgell tidigare sagt att han vill "bli polis när han blir stor" men att han måste bli polis i detta nu, eftersom han "vill gripa dem (födelseföräldrarna) igen". 

"Tonys lag"

Efter födelseföräldrarnas fällande dom, drev Paula Hudgell för Tonys lag – vilket innebär att domar för att ha orsakat ett barns död ökar från 14 år till livstid.

Nu efterlyser även hon ett register för att spåra förövare av barnmisshandel i landet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!