Elon Musk berättar om relationen till dottern Vivian Jenna Wilson.
Elon Musk berättar om relationen till dottern Vivian Jenna Wilson. - Foto: Susan Walsh/AP/TT och Stella Pictures

Elon Musk om varför dottern sagt upp kontakten: "Ondskefull"

Elon Musks dotter har bytt efternamn och sagt upp kontakten med sin pappa. Nu berättar Tesla-grundaren för första gången om relationen till dottern och varför hon valt att ta avstånd från honom.


Året var 2004 när Elon Musk fick barn med den kanadensiska författaren Justine Wilson

Barnet ifråga, som då döptes till Xavier Musk, uppgav i juni i år att hon identifierar sig som kvinna och att hon, i samband med sin 18-årsdag, ansökt om att byta juridiskt kön.

Men dottern passade då också på att byta både för- och efternamn till Vivian Jenna Wilson och angav då, enligt TMZ, följande orsak:

"Könsidentitet och det faktum att jag inte längre bor med eller önskar vara släkt med min biologiska pappa på något sätt."

Här kan du läsa mer om Elon Musks dotter och avståndstagandet.

Elon Musk öppnar upp om dottern Vivian Jenna Wilson

Sedan det i somras stod klart att dottern inte ville ha någon kontakt med Elon Musk har miljardären inte kommenterat saken. Men nu tar han bladet från munnen och berättar om relationen.

I en intervju med Financial Times pratade nämligen Musk om hur den liberala politiken och dess ideal, vilka han beskriver som "kommunism", har lett till ett hat mot de förmögna – och att det är detta som ligger bakom dotterns avståndstagande.

– Om du är rik, då är du ondskefull, säger Musk för att beskriva vad han menar är en allt mer förekommande inställning.

Tesla- och Space X-grundaren beskriver vidare hur han har "väldigt bra relationer" med sina övriga barn och att hans förhållande till dottern Vivian Jenna Wilson fortfarande kan förändras. Men han tillägger också följande i intervjun med tidningen:

– Man kan inte få över alla på sin sida.

Läs om påståendet om Elon Musks familj som fick honom att ilskna till rejält.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!