Elon Musk och hans mamma Maye Musk.
Elon Musk och hans mamma Maye Musk. - Foto: Carina Johansen/AP/TT och Evan Agostini/AP/TT

Påståendet får Elon Musk att ilskna till: "En idiot och en lögnare"

Elon Musk, grundare av både Tesla och SpaceX, är en flitig användare av Twitter. Men nu har miljardären stött på ett påstående på plattformen, om sin egen familj, som fått honom att se rött.


Som grundare bakom de världskända företagen Tesla och SpaceX har Elon Musk, 51, sannolikt vant sig vid att vara en av världens mest omskrivna entreprenörer. 

Men det betyder inte att Musk låter vilka skriverier eller påståenden som helst att passera obemärkt förbi. 

Här kan du se de tidigare osedda bilderna på Elon Musk som hans ex sålt på auktion.

Elon Musk: "Du är en idiot och en lögnare"

I ett inlägg på Twitter påstår nämligen Robert Reich, tidigare arbetsminister i USA och numera professor vid Berkeley, att inga miljardärer är "self made" – alltså att de inte byggt upp sin förmögenhet på egen hand.

"Elon Musk kom från en familj som ägde en smaragdgruva i Sydafrika under apartheid", skriver han och listar vidare hur Microsoft-grundaren Bill Gates och Amazon-grundaren Jeff Bezos fått hjälp av sina föräldrar för att lyckas.

Det dröjde inte länge innan Musk själv gav svar på tal.

"Du är både en idiot och en lögnare", skriver miljardären.

Elon Musk berättar om pappans ekonomi

I ytterligare ett inlägg utvecklar Elon Musk sitt svar och lyfter då den finansiella situation som hans pappa, Errol Musk, varit i genom åren.

"Errols pengar tog slut under 90-talet. Min bror och jag gav honom och hans utökade familj i Sydafrika finansiellt stöd med villkoret att han inte skulle göra dåliga grejer. Tyvärr gjorde han dåliga grejer", skriver Musk. 

Läs om varför Elon Musks dotter valt att ta avstånd från honom här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!