Flygplanet tvingades nödlanda. Bilderna är genrebilder.
Flygplanet tvingades nödlanda. Bilderna är genrebilder. - Foto: Stella Pictures och J. Scott Applewhite/AP/TT

Flygplan tvingades nödlanda – på grund av stank: "Kräktes"

Ett flygplan på väg till Barbados från Florida tvingades vända tillbaka och nödlanda. Anledningen? En kemisk lukt som ska ha fått flera passagerare att må dåligt.


Det var under onsdagskvällen som ett passagerarflygplan, med 173 personer ombord, från American Airlines tvingades avbryta resan mot Barbados och återvända till flygplatsen i Florida för att nödlanda.

Orsaken till beslutet var vad som, enligt Insider, beskrivits som en "kemisk odör". Lukten ska ha kommit från ett handbagage som tillhörde en passagerare ombord.

Här kan du läsa om varför du aldrig ska sova mot flygplansfönstret.

Räddningstjänsten mötte flygplanet

Eftersom flera passagerare på flygplanet började må dåligt tog piloten beslutet att vända tillbaka och nödlanda.

– Flygplanet landade på ett säkert sätt och utan några incidenter, och de ombord lämnade flygplanet via stegar och fördes sedan med buss till en terminal, säger en talesperson för flygbolaget till Insider.

Räddningstjänsten var på plats vid flygplatsen och brandkåren gjorde en undersökning av bagaget ombord, men det är ännu oklart vad som orsakat lukten.

Personer ombord började kräkas

Fem personer ur kabinpersonalen som mått dåligt av lukten fördes till sjukhus i förebyggande syfte. En passagerare har berättat för WSVN 7News om situationen ombord.

– Personligen hade lukten ingen påverkan på mig, men som jag förstått det var det några andra passagerare som mådde dåligt. De kräktes tror jag, säger han.

Läs om den dolda knappen som kan ge dig mer plats ombord på flygplanet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!